Gazete Vatan Logo

AKP, CHP ve MHP ‘Uzlaşma’ isimlerini seçti


TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, yeni anayasa için oluşturulacak hazırlık komisyonunda görev yapacak üyelerini belirmeleri için partilere tanıdığı 1 haftalık süre dolmadan, AK Parti, CHP ve MHP 3’er üye tespit ederek TBMM Başkanlığı’na sundu. Çiçek’in üyelerinin netleşmesi sonrası süratle ilk toplantısı için çağrı yapacağını açıkladığı uzlaşma komisyonu için gözler artık BDP’de. BDP ise, isim bildirme süresinin sona ereceği 10 Ekim’de, AK Parti heyeti ile yapılacak görüşmenin ardından 3 üyesini açıklamayı planlıyor. Ancak parti kulislerinde uzlaşma komisyonu için Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata ve Süryani asıllığı Mardin Milletvekili Erol Dora’nın isimlerinin ön plana çıktığı konuşuluyor. BDP’nin de üyelerini bildirmesi halinde süratle çalışmalarına başlaması beklenen uzlaşma komisyonunda AK Parti, CHP ve MHP’den şu isimler görev yapacak:

-AK Parti: TBMM eski Başkanı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop.

-CHP: Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Konya Milletvekili Atilla Kart, İzmir Milletvekili Rıza Türmen.

-MHP: Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk.

Haberin Devamı