Gazete Vatan Logo

Akmerkez’de kardeş kavgası!

İş dünyasının önde gelen grubu Akkök Holding’de kardeş kavgası büyüdü. Ömer Dinçkök, ağabeyinin oğlu Raif Dinçkök’e ‘Akmerkez’i kötü yönetiyorlar’ iddiasıyla dava açtı. Kardeşler, Aksa Akrilik’te de mahkemelik.

Akmerkez’de kardeş kavgası!

Türk sanayisinin önde gelen gruplarından Akkök Holding’in hissedarları Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök kardeşler arasında süren yönetime dair anlaşmazlıklar bu kez ünlü AVM Akmerkez’e taşındı.

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın pay sahiplerinden Ömer Dinçkök, şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olan yeğenleri Raif Ali Dinçkök, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Akkök Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman aleyhine “Yönetim Kurulu (YK) üyesi oldukları şirketi hukuka aykırı yöneterek zarara uğrattıkları iddiası” ile sorumluluk davası açtı.

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın KAP’a yaptığı açıklamada, “Şirketimiz pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2014/1080E sayılı dosyası ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Ali Berkman, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Raif Ali Dinçkök aleyhine şirketi hukuka aykırı yöneterek şirketi zarara uğrattıkları iddiası ile sorumluluk davası açılmıştır. Duruşma günü verilmemiştir. 9 Ocak 2015 saat 10.00’da duruşmasız ve taraflar hazır olmaksızın inceleme günü belirlenmiştir.”

Haberin Devamı

Kardeş yönetimde değil

Akkök Holding’de kardeşler Ömer Dinçkök, Ali Raif Dinçkök ve Nilüfer Dinçkök Çiftçi yüzde 33’le eşit oya sahipler. Yönetimde Ali Raif Dinçkök Yönetim Kurulu Başkanı, Nilüfer Dinçkök Çiftçi Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak yer alıyor. Ömer Dinçkök ise yönetimde bulunmuyor.

644 bin liranın hesabını sordu

Ali Raif Dinçkök ile kardeşi Ömer Dinçkök arasında bir süredir devam eden kavga, Akkök Grubu’nun Akkök Sanayi Yatırım Sanayi Yatırım Geliştirme A.Ş.’nin 31 Ekim 2013’teki Olağanüstü Genel Kurulu’nda iyice su yüzüne çıktı. Ömer Dinçkök, temsilcisi aracılığıyla hemen hemen her maddeye red oyu verip, muhaletefet şerhi koyup mahkemeye taşıyacağını ilan etti. Ömer Dinçkök, 30 Haziran 2014’te bir adım daha atarak Aksa Akrilik 2013 yılı Genel Kurulu’nda alınan bazı kararların iptali için İstanbul 31’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Ömer Dinçkök, Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın 2013 Genel Kurulu’nda da birçok maddeye muhalefet şerhi koymuştu. Kardeş Dinçkök, Akmerkez’in dış yalıtım gideri olarak gösterilen 644 bin 84 liranın neden yapılmakta olan yatırımlardan çıkarılarak esas faaliyetlerden diğer giderlere zarar olarak gösterildiğini sormuştu.

Haberin Devamı