Gazete Vatan Logo

Akıncı sanığı albay direnenleri suçladı!

15 Temmuz’da Akıncı Üssü önünde toplanan kalabalığa ateş edilmesi emri verdiği öne sürülen eski albay Ali Eraslan, “Kalabalık içinde bulunan art niyetli, saldırgan kişiler, görevli personelin silahını almaya çalıştı” dedi

Akıncı sanığı albay direnenleri suçladı!

DARBE girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, Akıncı Üssü nizamiyesinin önünde toplanan kalabalığın üzerine ateş edilmesi için emir verdiği ve kendisinin de ateş ettiği iddia edilen İnsani Yardım Tugay Komutan eski Vekili Albay Ali Eraslan savunmasını yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davanın dünkü celsesinde, FETÖ yöneticisi olmak ve 9 vatandaşın şehit olmasına neden olmak iddiasıyla yargılanan Ali Eraslan, suçlamaları reddetti. “Ben kimseye ateş etmedim, ateş emri vermedim. Tam tersine ateş edilmemesi için gayret sarf ettim” diye savunma yapan Eraslan, Akıncı’ya girerken, nizamiyedeki askere yüksek sesle ‘Yurt Sulh, Yurtta Sulh kardeşim’ diye bağırdığı iddialarını da kabul etmedi.

Akıncı Üssü’ne, Kara Kuvvetleri’nden aldıkları sıkıyönetim emir direktifi üzerine keşif, irtibat ve koordinasyon sağlamak amacıyla gittiğini tekrarlayan sanık Eraslan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Keşfe gelmiş!

“Orada görevin ne olduğu konusunda bilgi alabileceğim kimseyi bulamadım. Olağan olmayan bir şeyler olduğunu anladım. Daha sonra gördüğüm kargaşa nedeniyle ilk fırsatta geri dönmeyi düşündüm. Ancak dışarının da güvenli olmadığı bilgisi gelince beklemeye karar verdim. Nizamiye bölgesinde bir çatışma olmaması için askerleri uyardım. Kalabalığı da sakin olmaları yönünde neredeyse yalvararak ikna etmeye çalıştım. Bu grubu telefonla yönettiğini düşündüğüm gizli bir el, tüm gayretleri vahamete uğrattı. Son olarak kalabalık içinde bulunan art niyetli, saldırgan kişiler görevli personelin silahını almaya çalıştı. Çıkan arbede sonrası ateş edildiğini duydum.”

Eraslan’ın sözlerine salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler tepki gösterdi.

ERDEK MAYIN FİLO ESKİ KOMUTANI

Amiral Polat tutuklandı

BALIKESİR’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Erdek Mayın Filo eski Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Tuğamiral Polat’ın sorgusu dün tamamlandı. Polat, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine konuldu. Balıkesir Başsavcılığı tarafından terör örgütü yöneticisi olmak suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Tuğamiral Gökhan Polat, 18 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı