Gazete Vatan Logo

Akıllı telefonlarda bir ilk: 9 kamera!

16 lensli kamerası L16 ile büyük ses getiren Light firması, şimdi de akıllı telefon piyasasına giriş yapıyor. Firmanın hedefi, 9 lensli bir modele imza atmak

Akıllı telefonlarda bir ilk: 9 kamera!

Light firması, akıllı telefon piyasasında görülmemiş bir ürüne imza atıyor! Daha evvel 16 lensli kamera (Light L16) üreten firma, bu defa 9 lensli bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

L16 adlı kamera modeliyle, 9 lens üzerinden 52 megapiksellik görüntü elde etmeyi başaran firma, bu defa da benzeri bir teknolojiyi, kendi geliştirdiği akıllı telefona uygulayacak. Bu yıl içerisinde resmi duyurusu ve tanıtımı gerçekleştirilecek olan akıllı telefon için, iddialar 64 megapiksellik çözünürlük sunabileceği yönünde. 9 lensli bir kameraya sahip olan cihazın kalınlığının ise iPhone X'dan biraz daha fazla olduğu söyleniyor.

Bilindiği üzere Huawei P20 Pro ile, 3 arka kamera lensi kullanmış ve piyasadaki en iyi fotoğraf kalitesi çözümüne ulaşmıştı. Huawei'nin bu hamlesinin ardından Apple ve Samsung da yeni modellerinde 3 lensi kullanmaya yönelik çalışmalara başladı. Light firmasının 9 lensli teknolojisi ise, firmanın sektörde prestij yaratmaya çalışması olarak değerlendirilebilir.