Gazete Vatan Logo

Akıllı telefon üreticilerine kötü haber!

Bir dönemin sonu geldi ve Intel, mecbur olduğu şeyi yaptı. Amerikalı teknoloji devinde bir çağ kapanırken, bazı akıllı telefon ve tablet üreticilerini de karanlık zamanlar bekliyor.

Akıllı telefon üreticilerine kötü haber!

Intel, tablet cihazlar ve akıllı telefonlar için geliştirdiği Atom işlemcilerine, milyarlarca dolarlık yatırım yapmasına karşın asla istenen karı elde edememişti. Bu alan, şirketin gelirlerine ciddi sekte vuruyordu.

Amerikalı firma, öncelikli olarak Sofia ve Braxton kod adlı yongaların üretimine son verecek. Ne yazık ki Atom’un sonu nedeniyle, 12.000 kişi işinden olacak ve şirket ile ilişikleri kesilecek.Şirket sözcüsü “Artık daha gelişmiş teknolojilere ve daha çarpıcı yeniliklere yelken açmamızın zamanı geldi.” ifadelerini kullanıyor.

Bu hamle, akıllı telefon ve tablet pazarına da damga vuracak. Özellikle Asyalı pek çok üretici maliyetleri dolayısıyla bu yongalardan faydalanıp, ucuz cihazlar geliştirebiliyordu.

Intel, Cherry Trail kod isimli Atom X5’in de kısa vadede üretimini durduracak.

Teknoloji devinin haksız olduğunu söylememiz çok daha mümkün değil. Yoğun çalışmalar sonucunda bile pazar lideri ARM’in payına yaklaşılamadı. Pek çok yonga, şirketin gelir tablosunda eksi tarafta muhasebeleştirildi.

Amerikalı üretici artık Clod (Bulut) ve 5G iletişimine öncelik veren bir strateji güdüyor ve karları maksimize etmeye niyetli. Atom, bu hedefler için ciddi bir engeldi ve kaynak paylaşımının önüne geçiyordu.

Intel’in diğer yoğunlaşacağı bölümler ise her zaman olduğu gibi PC(ne kadar inkar etselerde); drone’lar, akıllı ev aletleri ve giyilebilir teknolojik aksesuarlar.

Haberin Devamı