Gazete Vatan Logo

Akıllı Şehirler İstanbul'da Konuşulacak

Dünyanın yeni trendi ‘akılı şehirler’ İstanbul’da konuşulacak

EurAsiaStrategies tarafından düzenlenen Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 27-28 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Conrad Hotel’de 100’ün üzerinde konuşmacının katılımı ile hayata geçirilecek.
Zirvenin programında bu sene sağlık, enerji, inşaat, telekomünikasyon ve bilgi güvenliği, ulaşım, yenilenebilir enerji, atık yönetimi, atıktan enerji ve altyapı gibi konular uzman konuşmacıların da katılımıyla özel oturumlarla detaylı bir şekilde ele alınacak. İki gün sürecek etkinlikte toplam 25 oturum gerçekleştirilecek.
İşbirliği sağlanacak
Londra merkezli EurAsia Strategies’ten Event Direktörü Fatih Aydın, zirvenin, hızla gelişmekte olan akıllı şehir proje uygulamaları kapsamında hem yerli hem de uluslararası yatırımcıları biraraya getirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak işbirliklerinin yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.
Dünyada pek çok ülkede akıllı şehirler üzerine projeler üretildiğini ifade eden Fatih Aydın, “Ulaşımdan enerjiye ve inşaata kadara akıllı sistemlerden yararlanıyorlar. Sıfır karbon emisyonlu ve çevresel açıdan sürdürülebilir şehirleri kurmak hayal değil” dedi.

Haberin Devamı