Gazete Vatan Logo

Akıllı robot süpürgesi Hom-Bot Square

LG firması akıllı robot süpürgesi Hom-Bot Square''ı, IFA 2013 Fuarı’nda tanıttı.

Akıllı robot süpürgesi Hom-Bot Square

LG Electronics akıllı telefonların yanısıra diğer teknoloji ürünleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, Berlin’de gerçekleşen tüketici elektroniği fuarı IFA 2013’te akıllı robot süpürgesi Hom-Bot Square’i tüketici ile buluşturdu. Hom-Bot Square’in Corner Master/Köşe Ustası özelliği süpürme işinde ciddi bir farklılık yaratıyor. Robotun sahip olduğu akıllı kontrol, temizleme geçmişi, akıllı teşhis ve yazılım güncelleme gibi inovatif teknolojiler sayesinde tüketici, ürünü nerede olursa olsun akıllı telefonlarından kontrol edebiliyor.

“Başlangıçta bu inovatif ürünü geliştirirken, biz tüketicilerin evlerinin yuvarlak değil köşeli olduğunun farkına vardık” diyen LG Electronics Beyaz Eşya Bölümü Başkanı ve CEO''su Seong-jin Jo, sözlerine şöyle devam etti: “O nedenle bunu hesaba katarak böyle bir elektrikli süpürgesi geliştirmeyi planladık. Akıllı Hom-Bot Square, ulaşılması güç olan yerlere kare tasarımı sayesinde rahatlıkla ulaşabiliyor. Üstelik tüketiciler bu robot elektrik süpürgesini kolayca kendi akıllı telefonlarından kontrol edebiliyorlar.”

Haberin Devamı

Sessizce iş başında

LG’nin akıllı Hom-bot Square’i etkin ve verimli bir temizlik sağlarken daha uzun yan fırçaları ve köşe tespit sensörleri ile temizliği benzersiz kılıyor. Genişletilmiş ve yeni tasarlanmış fırçaları ile akıllı Hom-Bot Square tozu ve kiri en zor köşelerden bile alabiliyor. Köşe sensörleri sayesinde bu ürün, evde kendini nereye konumlandıracağını, ne zaman döneceğini biliyor ve temizliğin sonuna geldiğinde kendiliğinden duruyor.

Robot temizleyicilerde genellikle tek bir kamera bulunurken, Hom-Bot Square’de iki adet geliştirilmiş Dual Eye 2.0™ kamera ile daha akıllı, daha hızlı ve daha verimli bir performans elde ediliyor. Alt ve üst kamerasıyla saniyede birkaç fotoğraf çekerek karanlıkta bile etkin tavan, duvar ve yer taraması yapabiliyor. Aynı zamanda, 180 derecelik bir alanda çoklu sensör sistemiyle çarpışma engellerini tespit ederek sorunsuz temizlik sağlıyor. Akıllı Hom-Bot Square aynı zamanda öğrenme fonksiyonu ile daha önce temizlediği yerleri tanıyıp gereksiz tekrarı en aza indirgiyor.

Haberin Devamı

60dBA2’lık son derece düşük gürültü seviyesi ile ürün, tüketicinin TV izlerken, telefonla konuşurken ya da kitap okurken dikkatinin dağılmasını engelliyor. Sadece 89 mm yüksekliğe sahip olan bu robot, evde alçak birimler ve mobilyalar altında bile kolaylıkla manevra sağlıyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Akıllı robot süpürgesi Hom-Bot Square