Gazete Vatan Logo

Akıllı cep telefonunda fırsat eşitliği başlatıyor

General Mobile’ın 8 çekirdekli işlemciye sahip Discovery II modeli Ağustos’ta piyasada. Telpa Başkanı Sebahattin Yaman, 888 TL fiyata sahip telefonun teknolojide fırsat eşitliği dönemini başlatacağını söyledi.

General Mobile 8 çekirdekli işlemciye ve 5 inç Full HD ekrana sahip yeni telefonu Discovery II’yi Koç Müzesi’ndeki Wilhelm Vago’nunda tanıttı. 8 çekirdekli işlemcisi ve 5 inç Full HD ekranıyla DISCOVERY II’nin 888 TL fiyatıyla “Teknolojide fırsat eşitliği dönemini’ başlatacağını savunan Telpa Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman telefonun performans olarak fiyatının çok üstünde değer taşındığı vurguladı.

5 inç Full HD 441 PPI, IPS, Gorilla Glass 3 ekrana sahip. Andorid 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle DISCOVERY II, 2GB RAM 16GB dahili bellek, MediaTek 6592T Sekiz çekirdekli 2.0Ghz hızında (true octa- core) performansıyla dikkat çekiyor. Wi-Fi Direct, DLNA ve TV ile telefonu bir birine bağlayan Wi-Fi ekran paylaşımı özelliklerine sahip olan telefon 888 TL fiyata satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Sektörde lokomotif olduk

Metalik çerçeve ve şık tasarımı, üstün özellikleri ile akıllı telefon pazarında yeni bir dönem başlatacak olan DISCOVERY II, rakiplerine fark atacak özelliklere sahip. DISCOVERY II, Gerçek 8 çekirdek performansının yanında özçekim (Selfie) tutkunlarının, eşsiz kareler yakalayacağı, tek tuş ile sosyal medyada paylaşacağı yazılımı bulunduruyor.

General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, telefonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Teknolojide fırsat eşitliği dönemini başlatıyoruz. Discovery II ile ekranı 5 inçe büyütürken, gerçek 8 çekirdekli işlemci ile gerçek fırsat eşitliği dönemini başlatıyor. Bunu ancak yerli katma değer yaratma fikrini genlerine taşıyan bir firma başarabilirdi.”