Gazete Vatan Logo

Akılalmaz ihmal için milyonluk tazminat

Elazığ’da iki yıl önce dünyaya gelen erkek bebeğin testislerinin şiş olduğu görüldü. Anne ve babasının durumu doktora bildirmesi üzerine doktor herhangi bir tetkik yapmadan, 'su topladığını' belirterek aileyi taburcu etti. 3 gün sonra testisleri tamamen şişen çocuk, başka bir hastaneye kaldırıldığında yumurtalıklarının çürüdüğü ortaya çıktı. Aile, doktor hakkında şikayetçi olurken, açılan davada yaklaşık 1 milyon liralık tazminata karar verildi.

Akılalmaz ihmal için milyonluk tazminat

Elazığ’da yaklaşık 2 yıl önce testisleri şiş olarak dünyaya gelen çocuğa doktor, herhangi bir tetkik yapmadan ‘su toplama’ teşhisi koydu. Ailenin başka bir hastaneye gitmesi sonucu testislerin çürüdüğü ortaya çıkması üzerine açılan davanın sonucunda Sağlık Bakanlığı yaklaşık 1 milyon liralık tazminat ödemeye mahkum edildi.

Olay, 25 Şubat 2016 yılında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandı. Burada dünyaya gelen Ali Pusat S.’nin yumurtalıklarının şiş olduğunu gören anne ve babası, durumu doktora bildirdi. Doktorun herhangi bir tetkik yapmadan şişen testislere su topladığı tanısını koymasının ardından çocuk, ertesi gün taburcu edildi.

Yumurtalığının çürüdüğü tespit edildi

Doğumdan 3 gün sonra şişliğin artarak devam etmesi ve morarmaların da görülmesinin ardından aile bu sefer çocuğu Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerin ardından Ali Pusat S.’nin bir yumurtalığının çürüdüğü tespit edilirken, diğer yumurtalığın kurtarılması için de ameliyat kararı verildi.Yapılan ameliyatın sonunda mağdur çocuğun diğer testisinin de çürüdüğü ortaya çıkmasının üzerine aile durumu mahkemeye taşıdı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da görevli avukat Mehdi Özdemir ile irtibata geçen aile, doktor hakkında şikayetçi olup Sağlık Bakanlığı’na maddi manevi tazminat davası açtı. Açılan davanın ardından mahkeme doktorun ihmalinin olması nedeni ile Sağlık Bakanlığı’nı maddi manevi yaklaşık 1 milyon liralık tazimat ödemeye mahkum etti. Avukat, manevi tazminatın az olduğunu belirterek durumu İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ailenin avukatı Mehdi Özdemir, müvekkilleri Ali Pusat S.’nin dünyaya geldiğini ve aynı gün içerisinde doktorlar tarafından muayene edildiğini söyledi. Çocuğun muayene edilirken gerek annesi gerek de babası tarafından testislerinde şişlik ve morarma olduğuna ilişkin şikayetlerin doktora ifade edildiğini aktaran Özdemir, birçok kere söylenmesine rağmen görevli doktor tarafından hiçbir tetkik yapılmaksızın sadece su toplanması olduğu söylendiğini dile getirdi.

Haberin Devamı