Gazete Vatan Logo

Akıl almaz yorum

İran dini liderinden Ayetullah Hamaney, bir öğrencinin isteğine öyle bir karşılık verdi ki...

İngiliz Guardian gazetesi, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'müzik, İslam cumhuriyetinin değerleriyle uyuşmuyor' sözlerine yer verdi.

İslam devriminin liderlerinden birinin 1979'dan bu yana dile getirdiği en aşırı görüş bu diyor Guardian.

Aslında Hamaney görüşlerini bir açıklamayla değil, bir öğrencinin talebine yanıt olarak duyuruyor.

Habere göre, 21 yaşındaki bir genç dini lidere ''müzik dersleri almak istediğini ve bunun İslami değerlerle uyuşup uyuşmadığını'' soruyor.

Hamaney yarı-resmi Fars haber ajansı aracılığıyla kamuoyuna duyurulan yanıtında, ''Müzik helal, helal olmasına ama müzik eğitimini desteklemek ya da öğretmek kutsal İslam cumhuriyeti rejiminin yüksek değerleriyle bağdaşmamaktadır'' diyor.

Bunun yerine gençlerin değerli zamanlarını müzik yerine bilimi öğrenmek, asli ve yararlı becerilerini geliştirmek, spor ve diğer sağlıklı uğraşlarla harcamalarının daha uygun olacağını söylüyor Hamaney.

Guardian, dini değerlendirmelerinin hükümet için de bağlayıcılığının olduğunu anımsatıyor.

1997'de Hatemi'nin işbaşına gelmesiyle rejimin müziğe yönelik tavrında yumuşama görüldüğü, ancak Ahmedinecad döneminde bu hoşgörülü tavrın baskıya dönüştüğü, muhalefet tarafından istismar edileceği gerekçesiyle de daha az sayıda konsere izin verilmekte olduğu Guardian'ın haberindeki ayrıntılardan.(BBC Türkçe)

Haberin Devamı