Gazete Vatan Logo

Akdoğan’dan ‘yeni yetme’ cevabı

Akdoğan’dan ‘yeni yetme’ cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dile getirdiği, kendisini hedef aldığı iddia edilen, ‘yeni yetme’ benzetmesi için, “45 yaşındayım. Ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Bu tür yakıştırmaları üzerime almıyorum” dedi. NTV’ye konuşan Akdoğan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu ve özetle şunları söyledi:

‘Hedef birlikteliği var’

(Davutoğlu’nun adaylığı) Sayın Başbakanımız, vizyonunu açıklarken, çözüm sürecinin devam etmesi, paralel yapıyla mücadele, yeni anayasa gibi ilkeler ortaya koymuştu. Davutoğlu da bunlara atıf yaptı. Hedef birlikteliği söz konusu.

‘Uzaydan gelmeyecek’

(Yeni kabinede yer alacak mısınız? Kabinede ciddi değişim olacak mı? ) Biz bunu bir dava, fikri hareket olarak görüyoruz. Kişisel kariyer planlaması olarak görmedik. Sıfırdan, dışarıdan, uzaydan birileri (kabineye) gelmeyecek. Hakan Fidan çok değerli arkadaşımız, birçok göreve de layıktır. Hassas görevi nedeniyle bu tür konuların içinde adının geçirilmesini doğru bulmuyorum.

Haberin Devamı

‘Gül yıptarılmamalı’

(Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk resepsiyonundaki açıklamaları hatırlatılınca) Prensip olarak Cumhurbaşkanlığı makamını eleştiri konusu yapmayı doğru bulmuyorum. Abdullah Bey, Ak Parti ailesinin bir ferdidir, kurucusudur, önemli misyonlar yüklenmiştir. Sayın Gül’ün varlığını önemsiyorum. Yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum.

45 yaşındayım

(‘Partiden bazı isimler genç isimleri eleştiriyor. Eleştirilerin hedefinde de siz varsınız’ hatırlatması üzerine ) Partimizin ilgili kurulları, sayın genel başkanımız hangi kriterleri koyarsa, bunları dile getirmek durumundayım. Başkasını eleştiremeyenler, dönüp beni eleştirebiliyorlar. Yeni Türkiye idealine ve Erdoğan’a kim karşıysa ona karşı olurum. 45 yaşındayım. Ne çoluk çocuğum ne de yeni yetmeyim. 12 yıldır, birçok insanın bulunmadığı süreçler içinde bulunan bir insanım. Bu tür yakıştırmaları üzerime almıyorum. Parti büyüklerimizden birileri eğer beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam.

Haberin Devamı