Gazete Vatan Logo

Akdoğan'dan ilginç Sırrı Süreyya Önder yorumu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; İmralı Heyeti'nde yer aldığı için çözüm süreci çerçevesinde görüşmelerde bulunduğu, Ankara BirinciBölge'de HDP aday listesinin ilk sırasında yer aldığı için seçimde rakibi pozisyonunda olan Sırrı Süreyya Önder hakkında, ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Ankara'da, siyasi çevrelerde bugün en çok konuşulan konulardan biri, Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın, HDP'li Sırrı Süreyya Önder hakkındaki sözleri oldu. Akdoğan ile Önder, çözüm süreci çerçevesinde yapılan görüşmelerde masanın karşı tarafında yer alan iki siyasi aktör. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan çözüm süreci toplantısının ardından Akdoğan ile Önder'in birarada açıklama yaptığı görüntüler hala hafızalarda. Önder, İstanbul milletvekili. Ancak bu seçimde HDP listesinde Ankara Birinci Bölge'den ilk sırada aday gösterildi. Akdoğan da, aynı bölgeden birinci sırada Ak Parti'nin milletvekili adayı.

Akdoğan, dün akşam Kanal 7'de yayınlanan "İskele Sancak" programında değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, "HDP karşınıza Sırrı Süreyya Önder'i koydu" sözleri üzerine, şunları söyledi:

"Benimle ilgili olduğunu sanmıyorum. Tabii bizim bir hukukumuz var, aramız iyi. Onunla muhabbet etmeyi de doğrusu seviyorum. Tabii siyasi rekabet başka bir şey. Bir ara Sırrı Bey siyaseti bırakmayı da düşünüyordu. Belki 'burada fiilen bırakırım yani seçilemem nasıl olsa' diye belki bakmıştır. Fakat bu süreçte bizim bir şekilde görüştüğümüz, diyalog halinde olduğumuz bir arkadaşımız. Sanat camiası, sinemacılık alanında sektörde de doğrusu önemli bir tecrübeye sahip, orayı da çok ihmal etti. Bundan sonra ona vakit ayırır mı seçimden sonra göreceğiz."

Haberin Devamı