Gazete Vatan Logo

Akdeniz’in ortasında bir ‘Mucize’ doğdu!

Libya’dan İtalya’ya gitmeye çalışan bir kaçak göçmen, Akdeniz’in uluslararası sularında doğum yaptı. Bebeğe Miracle (Mucize) ismi verildi

Akdeniz’in ortasında  bir ‘Mucize’ doğdu!

İtalya Donanması ile SOS Mediterranee ve Sınır Tanımayan Doktorlara (MSF) ait gemilerle yapılan sekiz ayrı operasyon sonucunda 48 saatte iki bine yakın göçmen, Akdeniz’in ortasında teknelerden kurtarılarak, İtalya’ya ulaştırıldı. Bunlardan en dikkat çekeni ise, dün bir bebeğin gözlerini dünyaya açtığı tekneydi. MSF’den yapılan açıklamada, 70 göçmenle Katanya Limanına ulaştırılan bebek ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İşkenceden kaçmış

MSF’de görevli hemşire Aoife Ni Mhurchu, annenin Libya’dan 48 saat önce hareket ettiğine işaret ederek, “Bu doğum, 48 saat önce gerçekleşseydi bebek, Libya sahillerinde gizli bir barınakta, herhangi bir tıbbi yardım olmadan dünyaya gözlerini açacaktı” diye konuştu. Miracle’ın, annenin ilk çocuğu olduğu ve doğumun çok kolay gerçekleştiği bildirildi. MSF yetkililerine Libya’daki hapishanede bir yıla yakın süre geçirdiğini anlatan annenin, burada tutsak edildiklerini, dövüldüklerini ve para vermeleri karşılığında serbest kalmaları için baskı gördüklerini belirttiği söylendi.

Haberin Devamı