Gazete Vatan Logo

Akdeniz'in incisi Sicilya

İtalya’nın en güzel şehirlerinden Palermo ve Catania, muhteşem doğası, eşsiz lezzetleri ve benzersiz mimari yapılarıyla seyahat severleri büyülüyor. Şehirde gezilecek yerler haberimizde....

Akdeniz'in incisi Sicilya

Panoramik Palermo şehir turuyla başlayan gezilerde, San Giovanni Katedrali, Politeama Meydanı, Palazzo Normanni, Quattro Canti Meydanı, Via Roma ve Via Liberta caddeleri görülecek olan yerler arasında yer alıyor. Arzu eden misafirler için ekstra olarak Monreale ve Cefalu Balıkçı Kasabası turuna katılma imkanı da bulunuyor.

Palermo’nun 7 Km uzağındaki Conca D’ora vadisinde Monreale’de bulunan, 12.yy’da yapılmış Arap, Bizans, Norman mimari tarzlarının karışımı olan mozaik süslemeleriyle meşhur Monreale Katedrali ve Norman Sarayı ihtişamıyla seyahat tutkunlarına görsel bir şölen sunuyor. Tiran Denizi’nin kıyısında tipik bir balıkçı kasabası olan Cefalu’da deniz kıyısındaki kayaların içerisine yapılmış şirin evler, Katedral Meydanı, tarihi çamaşırhane ve balıkçılar kapısı da görülecek yerler arasında. Tatil severler Cefalu’nun kendine özgü sokaklarında yürürken, Akdeniz mutfağının enfes lezzetlerinin tadına bakma fırsatı yakalıyor. Catania panoramik şehir turunda Duomo Katedrali, Fontana Dell’elefante, Pizza Republica ve Etna Caddesi gibi İtalyan mimarisinin en güzel örnekleri bulunuyor. Ekstra olarak Etna ve Taormina Turu'na katılan misafirler, muhteşem manzarasıyla Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri olan Etna ve İtalya’nın en şık Turizm merkezlerinden biri olan Taormina’da unutulmaz fotoğraf karelerine imza atıyor. Prontotour alternatif turlara ilgi gösteren seyyahları bekliyor.

Haberin Devamı