Gazete Vatan Logo

Akdeniz’de ilk sondaj bu yaz

Enerji Bakanı Berat Albayrak, yaz bitmeden Akdeniz’de ilk derin ve sığ deniz olmak üzere tek tek sondajların başlayacağını açıkladı. Bakan Albayrak, TANAP’ın açılış tarihine ilişkin de müjdeyi verdi: 12 Haziran’da hizmete alıyoruz

Akdeniz’de ilk sondaj bu yaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 11. Sektör Toplantısı’nda konuştu. 2018’de çok daha güçlü bir enerji politikası hedeflediklerini dile getiren Berat Albayrak, “Mill Enerji ve Maden Politikası kapsamında çok büyük bir ivme yakaladık ve bu ivmenin düşmemesi için de büyük bir mesai ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Yıl sonunda Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş fabrikası yerli ve milli güneş panellerinin üretiminin başlayacağını söyleyen Bakan Albayrak, “Rüzgar türbini fabrikamızın bu yıl temelini atıyoruz ve en kısa sürede o da türbinleri üretmeye başlıyor. Yaz bitmeden Akdeniz’de ilk derin ve sığ deniz olmak üzere tek tek sondajlarımız başlıyor. Off-shore (deniz üstü) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalemizi inşallah bu yıl içerisinde hayata geçireceğiz. Güneşte depolamayla ilgili yeni bir sürecin uygulaması başlıyor” diye konuştu.

TANAP 12 Haziran’da

Bakan Albayrak, TANAP’ın açılış tarihini de açıkladı. Albayrak, “Yüzyılın projesi olarak nitelediğimiz, bugünlerde son aşamasına geldiğimiz ve tarih müjdesini de vereceğimiz TANAP’ı 12 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile birlikte birçok önemli devlet başkanı ve üst düzey bakanların da katılımıyla hizmete alıyoruz” dedi. Avrupa’nın Nabucco projesinde bir adım yol alamadığını anımsatan Albayrak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye-Azerbaycan iş birliğiyle bu güçlü yatırım artık hayata geçiyor. Peki nasıl? İşte istikrar, işte güçlü liderlik ve işte vizyon. 12 Haziran’da tüm paydaşlarımızın katılımıyla hayata geçecek. İnşallah, 25 Haziran sabahı Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için kurguladığı bütün projeleri hayata geçirmek için yeni bir başlangıç dönemi olacak çünkü bizim enerjide, sadece enerjide değil tüm sektörel alanlarda yeni bir hikaye yazacağımız, yeni bir dönem başlıyor. Daha çok gideceğimiz yol var.”

Kesintiler azaldı

Elektrik kesintileriyle ilgili de yapılan yoğun yatırımların etkilerinin görüldüğünü ve uzun süreli kesintilerde, 1 saat ve daha fazla süreli kesintilerde önemli düşüş sağlandığını belirten Berat Albayrak, “Son 1 yılda ‘nadiren’ elektrik kesintisi oluyor diyenlerin oranı önceki yıla göre yüzde 15, son 1 ayda ‘nadiren’ kesinti oluyor diyenlerin oranı yüzde 25 artış gösterdi. Kesintilerin minimuma indirilmesi için dağıtım şirketlerimizin gösterdiği çabayı takdirle karşılıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Memnuniyet oranı % 70

BAKAN Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketleri için çok net hedefleri ve başarı kriterleri belirlediklerini anlattı. Bu kriterlere göre yılda en az bir veya iki kere vatandaş memnuniyet anketleri yaptırdıklarını vurgulayan Albayrak, memnuniyet oranında her firmaya yüzde 70 hedefi konulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Çok sayıda şirket yüzde 70 oranını yakalayıp geçti, çoğu firma da bu orana oldukça yaklaştı” dedi. Albayrak, bu hedefi daha ileri taşımak için söz aldı.

Ulaşılabilirlik % 99.39’da

BERAT Albayrak, araştırmada en parlak sonuçların çok önem verdikleri ‘çağrı merkezi performansında’ alındığını açıkladı. Albayrak, “Çağrı merkezlerine ‘ulaşılabilirlik seviyesi’ yüzde 99.39 çıktı. Minimum yüzde 80 hedefi koyduğumuz ‘20 saniyede çağrı merkezine ulaşma’ oranı yüzde 91.73 seviyesine yükseldi. ‘Cevaplama oranı’ belirlediğimiz yüzde 95’lik oranın üzerine çıkarak yüzde 96.23 seviyesine geldi. Burada, geliştirilmesi gereken yönler nedir bunların tespitini yapacağız.”

Haberin Devamı