Gazete Vatan Logo

Akbank’tan 3 ayda 2 dev finansman

Akbank, Petrol Ofisi’nin Vitol tarafından satın alım finansmanı işlemini tamamlamasının ardından şimdi de MNG Kargo’nun Turkven’in ortaklarına satılmasına finansman sağladı

Akbank’tan  3 ayda 2 dev finansman

MNG Kargo’nun tamamının, Turkven’in danışmanlığını yaptığı kurumsal yatırımcılar ve ortakları tarafından satın alınması işlemi sonuçlandı. İşlemin finansmanı Akbank tarafından sağlandı. Akbank, Haziran ayında yılın en büyük satın alım finansmanı işlemi olan Petrol Ofisi’nin Vitol tarafından satın alım finansmanı işlemini de tamamlamıştı.

Akbank Kurumsal Yatırım ve Özel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu finansman ile ilgili açıklamasında, “MNG Kargo’nun satışında finansman işlemini Akbank olarak üstlenip, yürütmüş olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin tekrar hızlı bir büyüme sürecine girdiği dönemde, yalnızca son 3 ayda 2 başarılı satın alım finansmanı işlemini tamamlamış olmaktan mutluyuz” dedi.

Yeni projeler üretecek

Turkven Ortağı ve MNG Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı da “Sektörün otomasyon ve teknolojiye en yoğun yatırım yapmış firması olan MNG Kargo’nun, artan talebe en hızlı ve kaliteli servisi verebilecek şirket olduğuna inanıyoruz. Tüm ülke sathına yayılmış şube ağlarına sahip Akbank ile MNG Kargo arasında oluşacak sinerjileri ortaya çıkaracak projeler üreteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu süreçte Akbank, Çetinkaya Avukatlık Ortaklığı’ndan hukuki destek alırken, yatırımcıların hukuki danışmanlığını Çakmak-Gökçe Avukatlık bürosu yürüttü.