Gazete Vatan Logo

Akbank Kültür Sanat Merkezi yeni sezonda da dopdolu

Sanatseverlerin uğrak mekanlarından Beyoğlu'ndaki Akbank Kültür Sanat Merkezi, yeni sezona muhteşem konserler ve kaçırılmayacak söyleşilerle merhaba diyor. İşte ay sonuna kadar AKSM'de sizi bekleyen etkinlikler:

Dia gösterisi
Bugün, saat 19.00 Akgün Akova
Yaprak Yağmuru Sonbahar

Akgün Akova, Yaprak Yağmuru Sonbahar adlı dia gösterisinde izleyenleri göle su içmeye inen ışıkla buluşturacak. Sonbaharın dağlarda kurduğu sarayın içinden geçirerek yaprak yaprak dağıtacak, yaşam sevincinizin yenilenmesi için yansımaların önüne getirip bırakacak sizi.

Workshop
Aydın Esen 17 Eylül Cuma, saat 17.00
18 Eylül Cumartesi, saat 16.00

Dünyanın en ünlü müzisyenlerinin birlikte çalmayı istediği usta cazcı Aydın Esen'in üç bölüm halinde gerçekleştireceği workshop, günümüzde yeni çağdaş müzik fikirleri yeni teknikler klasik ve modern müzik anlayışlarıyla elektronik müzik ve ileriye bakış üzerine olacak.

Konser
Aydın Esen 18 Eylül Cumartesi, saat 20.30
Tam 10, öğrenci 5 milyon lira.

Son zamanlarda beste çalışmalarını çağdaş elektronik müzik üzerine yoğunlaştıran Esen, dünyanın en ünlü müzisyenlerinin birlikte çalmaya can attıkları belki de yaşamakta olan çağdaş bestecilerin en büyüklerinden biri olarak değerlendiriliyor. Sanatçı, gerçekleştireceği workshopların ardından eşsiz bir piyano resitali verecek.

Kısa metrajlı filmler
19 Eylül Pazar, saat 17.00

Kısa film günleri
* Seçmece-Yönetmen: Nebi Acar
* Tek Başına-Yönetmen: Cüneyt Karaahmetoğlu
* Adak-Yönetmen: Murat Şeker
* Apartman-Yönetmen: Seyfi Teoman
* Mono-Yönetmen: Ozan Açıkalın
• Bir Dilek Tut-Yönetmen: Fatih Yılmaz

Şiir dinletisi
Ataol Behramoğlu 22 Eylül Çarşamba, saat 20.30 Tam 10, öğrenci 5 milyon lira.

Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin'in her dinletisi belli bir omurgaya sahip. Behramoğlu bu kurguyu müzik ve şiirin birlikte geliştirdikleri senfonik bir dinleti olarak yorumluyor. Dinletiyi genellikle şiirlerle başlatıp toplumsal mesajı olan şiirlerle bitiriyorlar.

Konser
Victoria Kogan 23 Eylül Perşembe, saat 20.30
Tam 10, öğrenci 5 milyon lira.

1991'de ABD'de düzenlenen 1. Uluslararası Stravinsky Genç Müzisyenler Yarışmasında birincilik, 1992'de Moskova'da düzenlenen 1. Uluslararası Çaykovski Genç müzisyenler Yarışmasında dördüncülük, 2000'de Andora Piyano Yarışmasında birincilik kazandı.

Edebiyat günleri
Ayşe Sarısayın-Murat Gülsoy 24 Eylül Cuma, saat 19.00

Freud'tan beri sorulan sorulara 2004 yılı Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi Ayşe Sarısayın ve 2004 Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Murat Gülsoy öykü ve romanın yaratım sürecinde rüyaların rolünü tartışarak yanıt arayacaklar.

Şan konseri
Tatiana Erastova-Natalia Rassudova 25 Eylül Cumartesi, saat 20.30
Tam 10, öğrenci 5 milyon lira.

Bolşoy Tiyatrosu'nun mezza sopranosu Tatiana Erastova ve piyanist Natalia Rassudova Bolşoy'un repertuvarındaki şarkılarıyla İstanbullu müzikseverlerin karşısında.

Özel gece
Kerim Afşar Özel Gecesi 26 Eylül Pazar, saat 20.00

Devlet Tiyatroları sanatçısı Kerim Afşar'ın Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Rutkay Aziz, Ayla Algan, Ali Sirmen, Eşin Afşar, Güneri Civaoğlu, Sönmez Atasoy, İlhan Selçuk ve Çetin Tekindor'dan oluşan oyuncu, gazeteci dostlarının katılımıyla gerçekleşecek gecede Afşar'ın yaşamı ve sanatı ortaya konularak özel anlar yaşanacak.

Dia gösterisi ve söyleşi
Merih Akoğul 29 Eylül Çarşamba, saat 19.00

2003 Temmuz ve ekim ayları arasında aldığı Avusturya Hükümeti Başbakanlık Sanat Bursu dolayısıyla Viyana'da yaşayan Akoğlu'nun bu şehrin yaşamını hem renkli hem siyah beyaz olarak belgelediği keyifli bir dia gösterisi.

Konser
Gülsin Onay 30 Eylül Perşembe, saat 20.30
Tam 10, öğrenci 5 milyon lira.

Türkiye'nin yetiştirdiği dünya çapında kariyere sahip, zamanımızın en büyük piyanistlerinden Gülsin Onay, repertuvarında Beethoven, Schubert, Chopin, Mozart ve Adnan Saygun'un piyano konçertolarına yer veriyor.

Haberin Devamı