Gazete Vatan Logo

Akbank’ın yeni projesi 200 bin öğrenciye özgür düşünmeyi öğretecek

Akbank, MEB ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliğiyle, ‘Düşünme Gücü’ adlı bir projeye start verdi. Sosyal sorumluluk projesi, ‘Soran Sorgulayan Gençlik İçin Öğretmen Eğitimine Destek’ sloganıyla, 8 ilde toplam 6 bin 600 öğretmen ile 200 bin öğrenciye ulaşacak

Akbank, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliği içinde, Türkiye’deki eğitim sisteminin yenilikçi rota kazanmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. “Düşünme Gücü” başlığını taşıyan proje, “Soran Sorgulayan Gençlik İçin Öğretmen Eğitimine Destek” sloganıyla, 6 bin 600 öğretmen ile yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaşacak. 8 ilde toplam 6 bin 600 öğretmenin yetiştirileceği projenin ilk döneminde İstanbul, Ankara, İzmir, Kahramanmaraş, Adana, Samsun, Kayseri ve Van pilot iller olarak belirlendi.

Sosyal sorumluluk projesinin imzalanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanı sıra, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ERG Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu katıldı. Toplantıda, “Düşünme Gücü” projesinin ilk aşamasının 2010 yılı Nisan ayında tamamlanacağı belirtildi.

Kapılarını çalacağız

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akbank’ın önemli bir sosyal sorumluluk projesine adım attığını belirtti. Çelik, “Bugün Akbank ile gerçekleştirdiğimiz protokol, eğitimin geleceği adına büyük önem taşıyor” dedi. Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Test çözüp tost yiyen bir kültür olmasın. Bu tür projeleri desteklememiz gerekiyor. Sosyal sorumluluk projeleri için Akbank’ın kapısını çalmaya devam edeceğiz.”

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul da Türkiye’nin beşeri sermayesinin gelişmesine katkıda bulunacak olan “Düşünme Gücü” projesinin aynı zamanda Akbank’ın yenilikçi kimliğiyle örtüştüğünü belirtti. ERG Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ise proje ortakları olan MEB ve Akbank’ın projeyi duydukları ilk günden itibaren sahiplendiklerini söyledi.

Suzan Sabancı Dinçer: Hayat bize sorgulayarak başarılı olunacağını öğretiyor

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Düşünme Gücü” projesi ile tüm gençlerin soran ve sorgulayan bireyler haline gelebilmesini hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Hayat bize ezberle değil ancak düşünüp, sorgulayarak başarılı olabileceğimizi öğretiyor. Biz artık Türkiye’de kendisine sunulanla yetinmeyecek, her bilgiyi sorgulayacak, araştıracak, kendilerini geliştirecek ve bizi daha iyi bir dünyaya taşıyacak gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu isteğimizi ancak, onların hayatlarına sihirli ve sevgi dolu şekilde dokunan, onlara ilham kaynağı verecek öğretmenleri ile başarabiliriz. İnanıyoruz ki vereceğimiz destekle, öğretmenlerimiz, çocuklarımızı bilgi çağına hazır, soran, sorgulayan yeni nesiller olarak yetiştireceklerdir.”

6.600 öğretmen eğitilecek

* “Soran Sorgulayan Gençlik İçin Öğretmen Eğitimine Destek” sloganıyla gerçekleşecek olan projenin ilk aşamasında “eleştirel düşünme” yönetimine hakim, eğitici ve öğretmenlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

* MEB’in 2004 yılında ilköğretimde gerçekleştirdiği öğretim programı değişikliği uyarınca öğrencilere kazandırılacak olan “ortak temel beceri”lerden biri olan eleştirel düşünme becerisini geliştirme yöntemleri, uzman eğiticiler aracılığıyla 160 eğitici ve 6 bin 600 öğretmene yaygınlaştırılacak.

* Verilecek eğitimle öğretmenlerin eğitim, yöntem ve uygulamalarının geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı