Gazete Vatan Logo

Akbank’ın ilk yarı kârı: 1.6 milyar TL

Akbank’ın yılın ilk 6 ayında net kârı 1 milyar 612 milyon TL oldu. Banka toplam krediler yoluyla Türk ekonomisine sağladığı desteği 157 milyar TL’nin üzerine çıkardı. Akbank’ın 6 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “Yılın başında piyasalarda görülen dalgalanmanın ardından Şubat’tan itibaren küresel piyasalarda kademeli bir toparlanma eğilimi gördük. Bu gelişme aralarında Türkiye’nin bulunduğu gelişmekte olan ülkelere de olumlu yansıdı. Belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla Mart’tan itibaren ekonomimizden olumlu sinyaller gelmeye başladı. Ülkemizin risk primi azaldı, borçlanma maliyetlerinde önemli düşüş yaşandı. Akbank olarak bu dönemde aktiflerimizi büyüterek 209 milyar TL’ye çıkardık” dedi.

Akbank’ın yılın ilk 6 ayında 2 milyar 50 milyon TL brüt kâr elde ettiğini açıklayan Binbaşgil, “Brüt kârı üzerinden 438 milyon TL vergi karşılığı ayıran bankamızın konsolide net kârı 1 milyar 612 milyon TL oldu” diye konuştu.

115 milyar TL kredi verdi

Hakan Binbaşgil, büyürken finansal sorumluluklarını koruduklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Kredilerimizle ülkemizin ekonomisine verdiğimiz desteği artırıyoruz. Bu kapsamda reel sektöre sağladığımız desteği 85 milyar TL’si nakdi kredi olmak üzere toplamda 115 milyar TL’nin üzerine çıkardık. ‘Olduğunda Öde’ kredisi ile esnafımıza sabit faiz ve esnek geri ödeme fırsatı sunduk. Krediyi kullanıma sunduğumuz Ekim 2013’ten bu yılın ilk yarısına kadar 15 bin esnafımıza 650 milyon TL ek kredi desteği sağladık.”

Haberin Devamı