Gazete Vatan Logo

Akbank’a vergi plaketi

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, 2015 faaliyetleri kapsamında 738 milyon lira ile Türkiye’nin en çok vergi veren özel sektör kuruluşu olan Akbank’a plaket verdi

Akbank’a vergi plaketi

Akbank, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak 738 milyon lira ile Türkiye’nin en çok vergi veren özel sektör kuruluşu oldu. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’e bir plaket verdi.

Akbank’ın Türkiye ekonomisine tüm gücüyle destek sağladığının altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, “Biz Türkiye’nin bankasıyız. Önceliğimiz her zaman Türkiye oldu. Yenilikçi ve özverili çalışmalarımızla, yurt içinde ve uluslararası düzeyde yarattığımız tüm kaynakları, Türk ekonomisinin güçlenmesi için kullandık. Verdiğimiz krediler, yarattığımız istihdam, desteklediğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle bütün enerjimizi her zaman ülkemizin geleceğine adadık” diye konuştu.

Vergi vermenin bir vatan görevi olduğunu belirten Suzan Sabancı Dinçer, “Vergi mükellefi olarak bütün yükümlülük ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyor, ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bu nedenle bizim için, bütün Akbanklılar için, özel sektörde en yüksek vergiyi veren kuruluş olmak çok önemli bir başarıdır. Bu başarımız ile hepimiz gurur duyuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

TeknoSA hisselerini sıfırladı

Suzan Sabancı Dinçer, TeknoSA’daki 870 bin 263 adet hissesini sattı. Merkezi Kayıt Kuruluşunun KAP’ta yayımladığı duyuruda, Suzan Sabancı Dinçer’in TeknoSA payları ile ilgili olarak 3.50 TL fiyattan 870 bin 263 adet hisse satış işlemi gerçekleştirdiği ve şirketteki payının sıfırlandığı bildirildi.