Gazete Vatan Logo

Akademisyene zam, öğrenciye burs

Prof. Şimşek, Antalya’da bir grup gazeteciyle sohbet etti

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Şimşek, Ulusal Öğretmen Çalıştayı için geldiği Antalya’da bir grup gazeteciyle sohbet etti. Şimşek, Van depreminin ardından 21 bin üniversite öğrencisi, 1.394 akademisyen ve 1.120 idari personel ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi:

-REKTÖR KONTEYNERDE KALIYOR: Bütün öğretim üyelerimiz, idari personelimiz üniversiteyi terk etmedi. Rektörümüz üniversite bahçesinde kurulan konteynerde kalıyor. Rektör yardımcısı, dekanlar da öyle. Biz acilen koyternerler getirebilirsek hocaları çadırdan kurtarırız. Van’dan kimsenin ayrılmasını arzu etmiyoruz. Başbakan da benzeri açıklama yaptı, bu bizi rahatlattı.

-MAAŞLARIN ARTIRILMASI: Van’da ders yapılmıyor. Ders yapılmadığı için hocalarımız ek ders ücreti de alamıyor. Depremin sıkıntısını atlattıktan sonra bunlar dile getiriliyor ve haklılar. Bir senelik ya da iki senelik, sıkıntı giderilene kadar maaşlarının artırılmasını istiyoruz. Maliye Bakanlığı ve Sayın Başbakan ile görüşüceğiz.

-ÖĞRENCİLERİN TAMAMINA YURT: Van’da öğrencilerin yüzde 70’i Van’a yakın bölgeden gelen öğrenciler. Mevcut öğrenci sayısının yüzde 20’si yurttaydı, şimdi yüzde 100’üne yurt imkanı sağlamaya çalışıyoruz.

-ÖĞRENCİLER GİDERSE DÖNMEZ: Nakil imkanı verilmesi çok tartışıldı. Öğrenciye hadi başka okula git desek bile uyum sorunu yaşayacak. Geri dönmek istemeyecekler. Gerek öğrenciler, gerek personelden ricamız, sıkıntı geçene kadar. Nakil imkanı verirsek 21 bin öğrenci bir anda 5 binin de altına düşer. 1.394 öğretim elemanının büyük çoğunluğu gider ve geri de dönmez.

-ÜNİVERSİTE BİNALARINA ANALİZ: 5 rektörden oluşan komisyon üniversite binalarımıza dair çalışma yapacaklar.

Haberin Devamı