Gazete Vatan Logo

AK Partili Vekil yaman: 'Ben haddimi biliyorum'

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, "Ben haddimi biliyorum ve bu soruya vereceğim bir cevabım yok" anlamında kullandığı bir ifadenin, kimi medya kuruluşlarınca sanki İslam'ın bir şartıymış gibi sunulduğunu söyledi.

AK Partili Vekil yaman: 'Ben haddimi biliyorum'

Yaman, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "AKP'li bir milletvekili İslam'ın şartının 5 değil, 7 olduğunu açıklamış. Bu kadar dinimizi küçümseyen, aşağılayan bir milletvekili hakkında ne tür işlem yapacaksınız" sözlerine yanıt verdi.

Geçen günlerde yerel bir medyanın kendisini ziyarete geldiğini, teşkilatlarla ve milli iradeyle ilgili soru sorduğunu belirten Yaman, bu soruya cevap vermenin "haddine düşmediğini" söylediğini aktardı. Yaman, "Anadolu'da çok güzel bir terim vardır yüz yıllardır kullanılan, insanın haddini bilmesiyle ilgili ve kimi Müslümanlarca da bunun ilke edinildiğiyle ilgili, şiar edindiğiyle ilgili. 'Ben haddimi biliyorum ve bu konuda da benim bu soruya vereceğim bir cevabım yoktur' anlamında kullandığım ifademi, kimi medya kuruluşları, bunu sanki İslam'ın haşa bir şartıymış gibi sunmuşlar. Özellikle yüce Meclis'in ve milletvekili arkadaşlarımın bunu böyle bilmesini arzuluyorum" dedi.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Haberin Devamı

Yarkadaş ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, önerge üzerinde yaptıkları konuşmalarda, sulh ceza hakimliklerinin bir an önce kaldırılması gerektiğini savundular.