Gazete Vatan Logo

AK Partili Ünal'dan Mansur Yavaş'a çağrı: Bunları açıklamak zorundasın

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Mahir Ünal, Mansur Yavaş'la ilgili sahte senet davasına ilişkin "Kamuoyu sizinle ilgili her şeyi konuşur. Burada söz konusu kişinin Yavaş'ın arkadaşı olduğu çok açık. Bizi taraf haline getirmeye çalışmasınlar. Biz işin hukuk değil, ahlak tarafındayız" dedi.

AK Partili Ünal'dan Mansur Yavaş'a çağrı: Bunları açıklamak zorundasın

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlıyor. Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

(Mansur Yavaş ile ilgili iddialar) Bu mesele bizim tarafımızdan gündeme getirilmiş değil. İlk kez 1 Aralık 2019'da 3 ay önce gündeme geldi. O gün sahte senet ile dava takibi şeklinde bir haber söz konusu. Bir müştekinin suç duyurusu sonucu devam eden davada mahkeme iddianameyi kabul edince tekrar Türkiye'nin gündemine oturdu. Sahte senet ile icra takibine kalkışmaktan kaynaklanan bir durum söz konusu. Bunlar ortaya çıkarsa siyaset bunları konuşur.

YAVAŞ'IN ARKADAŞI OLDUĞU ÇOK AÇIK

Kasaba kurnazlığı ile bu kapatılmışsa Mansur Yavaş'ın adaylığı ile bu tekrar ortaya çıkmışsa bunun konuşulması çok normal. Kamuoyu sizinle ilgili her şeyi konuşur. Burada söz konusu kişinin Yavaş'ın arkadaşı olduğu çok açık. Bizi taraf haline getirmeye çalışmasınlar. Ben burada basit bir iki soru sormak istiyorum. Ortada bir senet var doğru mu doğru, bu icra takibine konan senedin sahte olduğu onaylanmış mı? Evet onaylanmış . Yavaş bu senedin neyin karşılığı olduğunu kamuoyuna açıklayabiliyor mu? Kendisinin icraya koyduğu bu senedin sahte olduğu Yargıtay tarafından onaylanmış. Biz olayın hukuk değil ahlak tarafındayız.

Haberin Devamı

BUNLARI AÇIKLAMAK ZORUNDASIN

Mansur Yavaş öncelikle bu sorulara cevap vermeli. Basın toplantısı düzenliyor, bitince soru almıyor. Bizi suçlayarak hedef saptırıyor. Bu 600 bin dolarlık alacak neyin alacağı? Bu kişi senin arkadaşın, bu kişinin şizofren, dolandırıcı, evrakta sahtecilik yapan, çocuk pornocusu olduğunu söylüyorsun. Peki senin böyle bir kişi ile ilişkin nedir? Bunu açıklamak zorundasın.