Gazete Vatan Logo

AK Partili isim açıkladı! Erken seçim olursa...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, koalisyon çalışmalarına ilişkin, "Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Aslında birtakım kırmızı çizgilerle yaklaşmalarını çok doğru bulmuyoruz. Çünkü kırmızı çizgi ya da kapıları kapatma veya yumrukları sıkmak bir defa koalisyon mantığına aykırı" dedi.

AK Partili isim açıkladı! Erken seçim olursa...

Muş'ta temaslarını sürdüren Aydın, Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Aydın, burada, meclis başkanlığı seçimine ilişkin yaptığı açıklamada, "İlkeli duruşumuzu meclis başkanı seçiminde nasıl gösterdiysek, ilk turdan son tura kadar doğru ve kararlı tutumumuz, hilesiz yaklaşımımız, mesuliyet dairesinin dışına çıkmadan götürdüğümüz bu meclis başkanı seçiminde olumlu neticeyi aldık" diye konuştu.

TBMM Başkanlığı'na seçilen İsmet Yılmaz'ın, çok değerli bir siyaset ve devlet adamı olduğunu belirten Aydın, ilkeli duruşlarını AK Parti'nin kuruluşundan bu güne kadar sürdürdüklerini belirtti.

Bu süreçte de Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması adına istikrarın devamı için muhakkak samimi bir gayreti ortaya koyacaklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın görevlendirmesiyle birlikte tüm siyası partileri gezeceğiz. Bu manada Türkiye'nin menfaatlerine bulunan, bu milletin geleceği adına faydalı gördüğümüz formülasyon hangisi ise o siyasi parti ile biz hükümet kurmaya hazır. Onu oturup konuşacağız, gezeceğiz, dolaşacağız. Diliyoruz ve umuyoruz bizim taşımış olduğumuz bu sorumluluğu bizim samimi gayretimizin aynısını diğer siyası partiler de gösterir."

Haberin Devamı

Milletin seçimlerde AK Parti'yi birinci parti seçtiğini anımsatan Aydın, AK Parti olarak 13 yıllık süre içerisinde millet ve ülke adına güzel hizmetler yaptıklarını vurguladı.

İstikrarın zedelenmemesini istediklerini belirten Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu manada hiçbir siyasi partiye uzak ta değiliz çok yakın da değiliz. Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Aslında birtakım kırmızı çizgilerle yaklaşmalarını çok doğru bulmuyoruz. Çünkü kırmızı çizgi ya da kapıları kapatma veya yumrukları sıkmak bir defa koalisyon mantığına aykırı. Koalisyon bir uzlaşıdır, uzlaşıyı gerektirir. Dolaysıyla uzlaşı kültürüne de uzak bir şekilde kapıların kapanması bu ülkeye de bu millete de yapılabilecek bir ihanettir aslında. Onun için ülke menfaatleri doğrultusunda Türkiye'nin gerçekleri doğrultusunda inşallah en yakın zamanda bu ülkede hükumetin kurulmasıyla birlikte yeni hükumetle birlikte istikrarın devamını arzuluyoruz."

Haberin Devamı

Türkiye'nin artık güçlü bir ülke olduğunu savunan Aydın, "Türkiye, AK Parti iktidarıyla birlikte 13 yıllık istikrar sürecinde hakikaten düzlüğe çıktı. İşte bunun zedelememesini, bozulmamasını istiyoruz. Muhakkak bir seçimi daha yapabilir ama bizim kayıp edecek zamana, enerjiye tahammülümüz yok. Arzumuz isteğimiz yeni bir seçim olmadan bir hükumetin kurulması. Şayet seçim olursa da biz seçimden de kaçmayız, seçimden de korkmayız" dedi.

Milletin hala büyük bir umut olarak AK Parti'yi gördüğüne vurgu yapan Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Olası yeni seçimde de ben inanıyorum ki bu daha da büyüyecektir ve yeni AK Parti inşallah tek başına iktidar olacaktır. Dediğim gibi bu ikinci bir seçenektir. Bundan öncesi hükümeti kurulma süreçlerini iyi bir şekilde yürütülmesi ve bir an önce kaldığımız yerden istikrarın devamı şarttır diye düşünüyorum. Bu konuda biz AK Parti olarak üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Vatandaşın bize yüklemiş olduğu bu mükellefiyeti bu emaneti en iyi şekilde temsil edip hükumet kurma noktasında gayretimizi sürdüreceğiz. İşte aynı sorumluluğu diğer partilerin de taşıması lazım ki en az bir partinin hükumet kurulabilmesi lazım. Çünkü hiçbir partinin tek başına hükumet kurma imkanı yok."

Haberin Devamı

Ziyaretlerde Aydın'a, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ve parti yönetimi de eşlik etti.