Gazete Vatan Logo

AK Partili eski belediye başkanından çifte cinayet

AK Partili eski belediye başkanından çifte cinayet

İZMİR’in Bayındır İlçesi’nde eski belediye başkanı Mehmet Kertiş, ortak oldukları seranın borçları nedeniyle tartıştığı 41 yaşındaki Güray Seven ve 34 yaşındaki Salih Bal’ı tabancayla öldürdü. 51 yaşındaki Kertiş, jandarmaya teslim oldu.
2009-2014 yılları arasında Ak Parti’den Bayındır Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kertiş, bugün saat 13.00 sıralarında, Baydındır’ın kırsal mahallesi Tokatbaşı’ndaki Seven Çiçekçilik’e ait serada, 8 ay önce ortaklıktan ayrıldığı Güray Seven ve Salih Bal ile bir araya geldi. İddiaya göre, 7 ay kadar ortaklık yapan üçlü arasında seranın yaklaşık 500 bin lira olduğu ileri sürülen borcu nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine belindeki ruhsatlı tabancasını çıkaran Mehmet Kertiş, önce 1 çocuk babası Bal’ı, ardından da 2 çocuk babası Seven’i vurdu. Kertiş, daha sonra tekrar Bal’a dönüp, ateş etti.
Silah seslerini duyan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 ambulansıyla İzmir’e hastaneye kaldırılmak istenen Bal ve Seven, yolda yaşamını yitirdi. Kertiş, olayın ardından suç aleti tabancayla jandarmaya teslim oldu.
Jandarmada tansiyon sorunu yaşayan Kertiş, ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
"BİR HAFTADIR GÖRÜŞÜYORLARMIŞ"
Tokatbaşı Mahallesi’nde yaşayan köylülerden Nevzat Uray, eski belediye başkanı Mehmet Kertiş ile ortaklarının bir süre önce ayrıldıklarını, bir haftadır anlaşmak için görüştüklerini söyledi. Uray, şunları anlattı:
"Bir süre 3 ortak seracılık yaptı. Ancak Bayındır eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ortaklıktan ayrıldı. Kertiş, belediye başkanlığı döneminde edindiği çevresini kullanarak çiçek satışına başladı. Yüklü miktarda çiçek sattıkları bir kişi ölünce bazı sorunlar yaşadılar. Kertiş, buraya bu konulardaki sıkıntılarla ilgili anlaşmak için gelmiş. Ancak, anlaşamamış olacak ki bu olaylar yaşandı. Yaklaşık bir haftadır da aralarında bu konudaki görüşmeler sürüyormuş. Üçü de Bayındır’da yaşıyordu."

Haberin Devamı