Gazete Vatan Logo

AK Partili başkan kardeşi için istifa etti

AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara, görevinden istifa etti.

AK Partili başkan kardeşi için istifa etti

Kara, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılından bu yana AK Parti Şiran İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade etti.

Görev yaptığı süre içerisinde yerel seçim, referandum, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdiğini belirten Kara, "Allah'a şükürler olsun ki her seçimimizde ilçemizde partimizin oyunu hep artırdık. Teşkilat olarak tüm birimlerimizle bugüne kadar koordineli biçimde çalıştık." dedi.

Kara, 15 Temmuz gecesi ülkenin çok büyük bir badire atlattığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Millet olarak bu darbeye gerekli en güzel cevabı verdik. Günlerce demokrasi nöbetimizi tuttuk. Allah'a şükür ki başta Cumhurbaşkanımızın feraseti ve milletimizin de dik durmasıyla bu darbeyi püskürttük. Allah inşallah böyle günleri bizlere tekrar yaşatmasın. Bize bu kara geceyi yaşatan FETÖ terör örgütünü, başta elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere hepsini Allah'ım Kahhar ismiyle kahreylesin. Darbe gecesi yaşanan olaylarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

Bu süreç kapsamında kardeşi Abdullah Kara'nın gözaltına alınarak tutuklandığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Ben 17-25 Aralık 2013 süreci sonrasında kendisiyle konuştum ve uyardım. Bana 'bunlarla herhangi bir ilişkim kalmamıştır' cevabını verdi. Ben kendisinin suçsuz olduğuna inanıyorum. Tabii bu süreç sonrasında herhangi bir suçu varsa kardeşim de olsa cezasını çekmelidir. Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki ben ve teşkilatım 17-25 Aralık süreci sonrasında Cumhurbaşkanımızdan aldığımız işaretle topyekun bir şekilde bu yapıyla mücadele ettik. O anlamda bugün içim çok rahat. Bu haklı mücadelemize de tüm Şiran halkı ve eş, dost herkes şahittir. Bugün geldiğimiz noktada Sayın Bakanımız Fikri Işık Bey'in de tavsiyesi ve desteğiyle bende bir inisiyatif alarak partimin ve teşkilatımın bu süreçte en ufak bir zarar görmesini istemiyorum. Buna ilaveten kardeşimle ilgili adli sürecin de sağlıklı yürütülmesi için bugün itibarıyla AK Parti Şiran İlçe Başkanı olarak görevimden istifa ediyorum."

Haberin Devamı

Kara, bugünden sonra da partinin kendisine hangi göreve uygun görürse elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını belirterek, kendisinden sonra görevi devralacak yeni ilçe başkanı ve ekibine başarı diledi.