Gazete Vatan Logo

AK Parti yönetimi ana davayı izleyecek

Hayati Yazıcı başkanlığındaki AK Parti MYK üyeleri, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı’nda yaşananlara ilişkin çatı davanın bugün duruşmasını izleyecek

AK Parti yönetimi ana davayı izleyecek

FETÖ davalarında, mağdurlara destek olma kararı alarak duruşmalara giden AK Parti, Merkez Yürüme Kurulu (MYK) üyelerinin Genelkurmay çatı davasını takip etmesi kararı aldı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki MYK üyeleri, ehit aileleri ve yakınlarıyla birlikte bugün Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasını izleyecek izleyecek.

Hayati Yazıcı başkanlığındaki MYK üyeleri, AK Partinin müdahil olduğu “Genelkurmay çatı davası”nı takip etmek için saat 13.30’da Sincan’a gidecek. Türkiye’nin 15 Temmuz’da çok büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü, ülkenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir felaketten kurtulduğunu belirten Yazıcı, 15 Temmuz’u, “Türkiye için tarihinde görülmemiş büyük bir felaket, büyük bir travma” olarak nitelendirdi. Yaşanan olayın dünya tarihinde de örneğinin bulunmadığını vurgulayan Yazıcı, “Daha önce partimizin avukatları davaya müdahillik talebinde bulunmuş ve bu talep kabul edilmişti. Yarın AK Parti MYK üyelerimizle birlikte Sincan’da duruşmayı şehit ailelerimiz ve yakınlarıyla birlikte izleyeceğiz. FETÖ mensubu teröristlerin yargılandığı bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı