Gazete Vatan Logo

AK Parti’ye ‘yeni sistem’ ayarı

AK Parti’de tüzüğe Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ayarı yapılacak. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Tüzükte 5-6 maddelik değişiklik olacak. Koalisyon bölümünü kaldırıyoruz. Tüzüğe bir ittifak düzenlemesi ekliyoruz” dedi

AK Parti’ye ‘yeni sistem’ ayarı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. AK Parti’de değişim olacağını vurgulayan Yazıcı şu mesajları verdi…

- KADINLARA DAHA FAZLA ALAN: (18 Ağustos’taki AK Parti kongresi) Teşkilatlarımız bizim omurgamız. Bir yıldan beridir bizim teşkilatımızda kongreler devam ediyor. Kongre süreçleri iş olsun diye gerçekleştirilen platformlar değil. 18’inde yapacağımız kongrede kurulların seçimleri yapılacak. Yenileri takviye olacak, değişim olacak. Her kongremizde değişim olmuştur. Kadınlara, gençlere daha fazla alan ayırıyoruz.

- TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ: 5-6 maddelik bir değişiklik olacak. Çelişen bazı maddeleri değiştireceğiz. Teknik bir düzenleme olacak. Kurumsal olarak getirdiğimiz şeylerden biri koalisyon bölümünü kaldırıyoruz. Tüzüğe bir ittifak düzenlemesi ekliyoruz. 50 kişilik MKYK’da en iyisini yapmaya çalışacağız. Genel Başkan Vekilliği parti içinde olmaya devam edecek.

- 3 DÖNEM KURALI VAR: (Yerel seçimlere hazırlık) Yerel seçim kampanyası seçim süreciyle başlar. Bir seçim biter diğer seçimin hazırlıkları başlar. Bizim Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı statümüz var. Bütün yerel yönetimlerin dosyalaması yapılıyor. Performans değerlendirmesi yapılıyor. Üç dönem kuralını kaldırmadık. Belediye başkanları için de bu kural geçerlidir. Ola ki üç dönem görev yapmış birini yeniden aday göstermede yarar varsa MKYK karar çıkartabilir.

Haberin Devamı

- BRUNSON KRİZİ: (Türkiye ile ABD arasındaki Brunson krizi) Amerika gibi büyük bir ülkede marjinaller etkin hale gelirse burada eksen sapması olur. Hiçbir ülke Türkiye’yi tehdit edemez. Papaz’la ilgili işlemi yapan bağımsız tarafsız Türk yargısı. Daha duyarlı olmalılar. Brunson’ın suçsuz olduğu iddiası doğru değil. Evanjelistler son derece etkin. İdeolojik bağnazlık içerisinde hareket edenlerin gözleri kördür. ABD’li bakanların mal varlıklarının durdurulmasının bir pratiği yok bizde.

- ASKERLİK İÇİN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK: Üç dört yılda bir bedelli askerlik gündeme geliyor. Askere alma ihtiyacımız yılda en fazla 350 bin kişi dolayısıyla biz bu gençleri askere alamıyoruz. Bu sorunu askerlik düzenlemesi yaparak aşmayı hedefliyoruz. Bedelli askerliğin gündeme gelmeyeceği bir askere alma üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor.

Haberin Devamı

BBP’YE ‘İDAM’ YANITI: Destici neden öyle dedi, anlamadık

İDAM TEKLİFİ: (İdam teklifi gelecek mi?) Bu çok boyutlu bir konu. Bir anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği de 401 gerektiriyor. Bizim sayımız yeterli değil. Diğer partiler ne der bunları zaman içerisinde göreceğiz. Toplumda talep varsa, siyaset duyarsız kalamaz. İdam cezası geriye dönüşü olmayan bir cezadır. İdam cezasının uygulandığı ülkenin yargılama faaliyetlerinin çok özgür ve çok kaliteli olmalıdır.

DESTİCİ’YE YANIT: (“İdam teklifini hazırladık, ekimde Meclis’e sunacağız” diyen BBP lideri Mustafa Destici’ye yanıt verdi) Anayasa değişikliği teklifi vermek için belli bir sayıda imza gerekir. O arkadaşımız neden öyle dedi anlamıyorum.