Gazete Vatan Logo

AK Parti’ye silahlı saldırı

AK Parti’ye silahlı saldırı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası girişinde bulunan polis noktasına, bir otomobilden uzun namlulu silahla ateş açıldı. Şüpheliler kayıplara karıştı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası girişinde bulunan polis noktasına, bir otomobilden uzun namlulu silahla ateş açıldı. Şüpheliler kayıplara karışırken, açılan ateş sonucu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası’nın önündeki caddeden geçen koyu yeşil renkli bir araçtan, önceki gece saat 02.45’te çevik kuvvet ve koruma polislerinin bulunduğu polis noktasına uzun namlulu silahla ateş açıldı. Kar maskeli oldukları öğrenilen saldırganlar bina önünden hızla uzaklaştı. Açılan ateş üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Parti binası önündeki İmrahor Caddesi güvenlik şeridi çekilerek çit yönlü trafiğe kapatıldı. Üzerlerinde çelik yelek, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de caddedeki boş kovanları inceledi; çevreden delil topladı.

Haberin Devamı

Saldırganların silahından çıkan kurşunlardan birinin polis noktası olarak kullanılan kulübenin önünde bulunan duvara, diğerinin ise duvarın önündeki trafik levhasının direğine isabet ettiği belirlendi. Polis, otomobille kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

Davutoğlu: Provokasyon

Başbakan Davutoğlu olayla ilgili, “Seçime doğru giderken bu tür provokasyonlar olacak. Bilsinler ki hiçbir şekilde hiçbir tehdit, şantaj, tuzak karşısında baş eğmeyeceğiz ve 7 Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde yürüyeceğiz inşallah” dedi.