Gazete Vatan Logo

AK Parti ve CHP'den "Devlet Bahçeli Bulvarı"adına itiraz

AK Parti ve CHP Adana İl başkanlıkları, Kenan Evren Bulvarı'nın adının "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak değiştirilmesine, oylamada usulsüzlük yapıldığı ve mülki amirin onayının olmadığı gerekçesiyle itiraz etti.

AK Parti ve CHP'den "Devlet Bahçeli Bulvarı"adına itiraz

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AK Parti ve CHP Adana İl başkanlıkları, Kenan Evren Bulvarı'nın adının "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak değiştirilmesine itiraz için Valiliğe dilekçeyle müracaat etti.

AK Parti İl Başkanlığı'nın sunduğu dilekçede, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Ağustos Pazartesi günü ağustos ayı 1. oturumunun yapıldığı anımsatıldı.

Yapılan oylamada, AK Parti grubunun kabul yönünde bir oy kullanmadığını, çekimser kalındığının belirtildiği dilekçede "Ancak Meclis Başkanlığı tutanaklara sadece ret oyu vermiş kişilerin ismini yazıp, kabul oyu verenlerin ismini yazmadan çekimser kalan üyelerin oylarını da kabul oyu gibi gösterip yanıltmıştır. Ağustos ayı 2. oturumunda ise bu konu hakkındaki tutanaklara AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı tarafından itiraz edilmiş, AK Parti grubu oylama sırasında el kaldırmayan üyelerinin çekimser olduğu beyan edilmiş ve tutanaklara bu şekilde tadil edilmesi oybirliği ile kabul edilmiştir."ifadeleri kullanıldı.