Gazete Vatan Logo

AK Parti Sözcüsü Ünal: FETÖ'nün beli kırılmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ünal: FETÖ'nün beli kırılmıştır

AK Parti MYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar krizine ilişkin telefon görüşmeleri yaptığını belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine ve ikinci darbe hazırlığı iddialarına da yanıt verdi. Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar krizinin çözümüne ilişkin, Fransa, Bahreyn, Malezya, Ürdün ve Endonezya ile telefon görüşmeleri yaptı. Erdoğan, "Gerilimin düşmesi için Türkiye katkı sunmaya hazır." ifadelerini kullandı.

"Rabia her türlü darbeye karşı olmaktır"

Rabia, Mısır'a ait bir kavram değildir. Rabia her türlü darbeye karşı olmaktır. Bizim medeniyetimize ait bir kavramdır. Kılıçdaroğlu'nun kültürümüze ne kadar uzak olduğunu anlıyoruz. Hangi odaklarla ortak bir söylemi kullandığını görüyoruz. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hem orduda, yargıda, Emniyet'te FETÖ'nün beli kırılmıştır. Cumhurbaşkanımız açık bir şekilde paralel devlet olarak nitelendirdiği bu yapıya ortak bir tavır takınma çağrısına kimin karşı çıktığını, kimin kalkan olduğunu biliyoruz. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu siyasi yapılanmayı soruyor. AK Parti bütün siyasal sistemini ilçe, il ibaşkanlıklarında 17-25 Aralık'tan sonra çok ciddi bir temizlik yapmıştır. Ama Kılıçdaroğlu bir temizlik yaptı mı?

Haberin Devamı

İkinci darbe hazırlığı iddiaları

15 Temmuz'u savuşturmuş olan çok kritik bir süreçte kendi milleti ile birlikte püskürtmüş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan sonra bir darbe girişimine müsaade etmeyecektir. Bundan iki gün önce MYK üyeleri ile birlikte Sincan'daydık. Orada çatı davaya katıldık. Birilerinin bu millete karşı bir psikolojik tavır içinde olduğunu gördük. Buna müsaade edilmeyecektir. Bu konuyu kaleme alan köşe yazarının yaptığı anlamına gelmiyor. Birilerini umutlandıracaksak kimse umutlanmaya kalkışmasın. Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır.