Gazete Vatan Logo

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Siyaset konusu yapmak ahlaksızlıktır

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Toplantı corona virüs sürecinin ardından normalleşme günlerinde yapılan ilk yüz yüze ve Genel Merkezde gerçekleşen MYK toplantısı oldu. AK Parti Sözcüsü Çelik, ''Aile kavramını kim, hangi şekilde ve hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Siyaset konusu yapmak ahlaksızlıktır

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Korona virüs sebebiyle pek çok kaybımız oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz.
Süreci yüksek bir hassasiyet ile sürdürdük.
Kongrelerimizi corona virüs tedbirleri kapsamında yapamamıştık. Online mekanizmalar üzerinden yapmıştık.
TBMM'de çeşitli teklifler söz konusu. Kapsamlı bir MYK oluyor.
ABD'DEKİ OLAYLAR
Dünyanın gündemi ABD'deki 'nefes alamıyorum' protestolarında. Biz uzun zamandır siyahilere dönük olarak oradan yükselen ırkçı şiddeti takip ediyoruz.
Dile getirilen eşitlik talebini Amerikan demokrasisinin, toplumunun geleceği açısından sağlıklı buluyoruz.
Son zamanlarda ırkçı polis şiddetinin, siyahi olduğu için orantısız güç kullanılması gibi bir tablo söz konusuydu. George Floyd nefes alamıyorum dediği halde orantısız güç uygulanmıştır.
Bu zihniyet ile mücadele edilmesi gerekiyor. Bunun öncü unsurları olmuştu.
TRT World ekibine bir saldırı oldu. Gazetecilik görevini yapan TRT ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz. Her protestoda olduğu gibi ABD'deki meşru protestoları yağmaya dönüştüren tüm yıkıcı gruplara da karşı olduğumu belirtmek zorundayım.
İsrail'de bir gazetede bizim bu şiddet olaylarının arkasında olduğumuz gibi yalan bir haber çıkmıştır.
Demokratik değerler Amerikan toplumunun sahip çıkmasını destekliyoruz, şiddet olaylarına karşıyız. Ne ırkçılık ne şiddet ikisine de karşıyız. Bu ikisinden birini kimse tercih etmek zorunda değil.
Meşru protestoları şiddete dönüştürmeye çalışan, kamu düzenini yıkıcı etkiyle karşı karşıya bırakmaya çalışan tüm gruplara karşıyız.
CAMİ VE KİLİSEYE PROVOKASYON
Camilere, kiliselere saldırı, bunların hepsine reddediyoruz. Ölüm tehditleri, iğrenç yaklaşımlar medeni toplumun parçası olamaz. Türkiye'de provokasyon mevsimi kapalıdır. Provokasyona geçit vermeyeceğiz. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, kadınlara şiddet dilini kullananların karşısındayız. Özellikle kadınlara kullanılan dil kabul edilemez. Türkiye'de herkes birinci sınıf vatandaştır.
TÜRKİYE'NİN SALGINLA MÜCADELESİ
İnsan odaklı siyaset çerçevesinde insanımıza sahip çıktık. Türkiye'nin Atatürk Havalimanı içerisinde 45 günde biten hastane açması, bu kriz döneminde içe kapanmayan tek ülke olduğunu göstermiştir. Sistemimizin ne denli güçlü olduğu salgın sürecinde ortaya çıktı.
'AİLE KONUSUNU SİYASET KONUSU YAPMAK AHLAKSIZLIKTIR'
Berat Bey üzerinden aile siyaseti yapılıyor. Aile meselesi siyasette etik bir alandır. Aile meselesini siyaset konusu yapmak, ahlak dışı bir tutum olarak kabul edilir. Defalarca uyarmamıza rağmen, CHP sözcüleri tarafından yapılmaktadır. Sayın Bakanımızın babası Sadık Albayrak, statüko sosyetesine karşı mücadele eden bir kimsedir. Bunun için hapis yatmıştır. Aile kavramını kim, hangi şekilde ve hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır.
Siyasi değerlerimiz ayrışabilir ama ahlak değerleri herkes için aynıdır.
Kendi dönemlerinde 1 saat sonrasını ön göremeyenler şimdi yapılana bir şey demiyor, 6 sonrayı soruyor.
Virüse karşı önemli destekler ortaya kondu.

Haberin Devamı