Gazete Vatan Logo

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tamamen imha edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik '54 rejim hedefi tamamen imha edildi. Askerlerimize saldırılanlar böyle bertaraf edilmiştir' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tamamen imha edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları...

- Sağlık Bakanlığı gereken tedbirleri aldı. Türkiye son derece önemli bir operasyona imza attı. Tamamen insani temelde nerede olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkma konusunda vatandaşlarına sahip çıkma konusunda hassasiyeti ortaya konuldu.

- Gelen vatandaşlarda herhangi bir hastalık belirtisi yok. Batı medyasında Çin'deki normal insanların aşağılandığı yayınlar görüyoruz. Bu üzüntü vericidir. Bu gizli bir ırkçılıktır. Türkiye Çin ile dayanışma içinde olduğunu göstermiştir.

- Gündem çerçevesinde 2011'den beri Suriye'de süren iç savaş ile gelişmeler oldu.

- Diplomatik süreçlerin geldiği nokta Soçi mutabakatı oldu. İdlib bölgesi çatışmasızlık bölgesi ilan edildi. Fakat Esad rejimi buna uygun davranmamıştır. Sistematik saldırılarını sürdürmüştür. Türkiye Astana'ya uygun olarak garantör ülke olarak üzerine düşeni yapmıştır.

- Rus tarafına birden çok gere askeri hareketimiz konusunda bilgi verilmiştir. Resmi olarak 2 defa bilgilendirme yapıldı. 8 şehit, 13 yaralımız var.

Haberin Devamı

TSK cevabı vermiştir. 54 rejim hedefi tamamen imha edildi. Askerlerimize saldırılanlar böyle bertaraf edilmiştir. Bundan sonra Türkiye Soçi ve Astana sözleşmelerinin ruhuna uygun davranmayı sürdürmektedir.

- Yeni bir göç tehlikesinin olduğunu konusunda herkese uyarılarımızı yapıyoruz.

- Avrupa hep Çin ve Rusya'dan gelen tehditlere odaklanmıştı. Şimdi iç krizlerle uğraşıyorlar. Burada kilit kelime reformdur. AB dağılma gibi bir tehdit ile karşı karşıya kalmaktadır. Reform yapamadığı için AB cazibesini yitiriyor. Türkiye ile ilgili olarak AB gerçekten kapsayıcı bir tutum ortaya koysaydı bu sıkıntıları yaşamayacaktı.

- Bugün görünmez Berlin Duvarlarını inşa edenler olduğunu görüyoruz. Umarız Avrupa bu Brexit sürecinden bir ders çıkarır.

- Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın Planı' bir işgal planıdır. Bu plana ilk tepki koyan ülke Türkiye'dir. Genel tepki bu planın müzakere edilsin yönünde orta yolcu bir tavırdı. Türkiye'nin tavrının ardından daha net tavırlar gelmeye başladı. İki devletli bir çözüm olmalıdır. Bunun da uluslararası anlaşmalarla teminatı yapılmış şekilde ilerlemesi gerekir.

Haberin Devamı