Gazete Vatan Logo

AK Parti önünde eylem

Hayvan Hakları Federasyonu, TBMM Çevre Komisyonu'nu çalışmalarında ilk 5 maddesi oylanan Hayvanları Koruma Kanunu tasarısının onbinlerce hayvanı ölüme götüreceği gerekçesiyle Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Sütlüce'deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan grup, “Sayın Başbakanımız katliam yasasına hayır deyin", “Yeni yasa tasarısını reddediyoruz" yazılı dövizler açtı.

Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan'ın da katıldığı açıklamada basın bildirisini oyuncu Elif Baysal okudu.

Bildiride, “Orman ve Su İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve meclise sunulan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu taslağı üzerindeki TBMM Çevre Komisyonu çalışmalarında ilk 5 maddenin oylandı. Oylanan maddeler neticesi onbinlerce hayvanı ölüme götürecek olan, sahipsiz kedi ve köpekleri de deney işkencesine yollayacak kararlar alındı. STK'lara görüş sorulmasına rağmen, iletilen tüm görüşler yok sayıldı. Komisyon toplantısına katılan STK temsilcileri ise komisyon başkanı Erol Kaya tarafından sürekli olarak susturuldu ve azarlandı. Daha önceki, sayın başbakan tarafından durdurulan ilk yasa tasarısında yer alan ve on binlerce köpeğin öldürülmesi demek olan, adı doğal park olan tecrit kamplarının adı bu kez, besleme noktaları olarak değiştirildi. Biz hayvan hakları savunucuları biliyoruz ki, besleme noktaları adı altında yine hayvanlar toplanacak, açlık ve ölüme gönderilecek. Osmanlının son döneminde İstanbul'da ellibin köpek İngilizler istiyor diye Hayırsız Ada'ya gönderilerek ölüme mahkum edildi. Bu tasarı kanunlaşırsa, yüzyılın ikinci büyük Hayırsız Ada katliamı yaşanacak" denildi.

Baysal, “Bizim beklentimiz, geçen defa olduğu gibi sayın başbakanımızın tasarının bu şekli ile çıkmasını engellemesidir. Yani hayvanları yok etmeye yönelik bu yasa tasarısında son umudumuz Sayın Başbakanımız. Kendisine, 'Sayın Başbakanımız, son umudumuz sizsiniz, katliam getirecek bu yasa tasarısına dur deyin' diyerek mektubumuzu iletiyoruz. Sesimizi duyacağına ve bu katliama izin vermeyeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz" dedi.
Açıklama sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere, hazırlanan mektup Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına bırakıldı.

Haberin Devamı