Gazete Vatan Logo

AK Parti'nin MHP ve CHP heyetlerinde kimler var?

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti'nin CHP ve MHP ile koalisyon çalışmalarını yürütmek üzere oluşturduğu heyetteki isimleri kaleme aldı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP ve MHP ile koalisyon turuna çıkacak AK Parti heyetlerinde kimleri olacağını yazdı.

Koalisyon görüşmeleri öncesi kolları sıvayan AK Parti'de hummalı bir çalışma var. İktidara yakın isimlerden Selvi, bugünkü köşesinde AK Parti'deki koalisyon mesaisinden ayrıntılar aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerine başlamadan önce 5 ayrı komisyon kurduğunu duyuran yazar, görüşme öncesi AK Parti'deki hazırlıktan detaylar verdi:

İŞTE HEYETTEKİ İSİMLER

"1-Hukuk Komisyonu: Başkanı Mehmet Ali Şahin 2-Ekonomi Komisyonu: Başkanı Ali Babacan 3-Siyasi Komisyon: Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu Siyasi İşler Komisyonu'nun altında ise CHP ve MHP ile koalisyon çalışmalarını yürütmek üzere iki ayrı heyet oluşturuldu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in koordine ettiği MHP heyeti şu isimlerden oluşuyor: Taner Yıldız, Naci Bostancı, Vedat Bilgin, Mustafa Elitaş, Ertan Aydın, Mahir Ünal ve Cevdet Yılmaz.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in koordine ettiği CHP heyetinde ise şunlar yer alıyor: Numan Kurtulmuş, Taha Özhan, Lütfü Elvan, Mücahit Arslan, Hüseyin Çelik ve Cevdet Yılmaz.

Faruk Çelik ve Ömer Çelik'in soy isimlerinden hareket ederek, “Çelik Komisyonu" denilen heyetin içinde ortak bir isim dikkatinizi çekmiştir. Ekonomi Bakanı Cevdet Yılmaz iki heyet arasında koordinasyonu sağlayan isim olacak.

Bu heyet işbaşı yaptı ve ciddi bir hazırlık süreci yürüttüler.

ORTAK NOKTALAR VE AYRIŞAN HUSUSLAR AYRI AYRI TESPİT EDİLDİ

Haberin Devamı

CHP ve MHP'nin seçim beyannamesi, tüzük ve programı didik didik incelendi. AK Parti ile ortak noktalar ve ayrışan hususlar ayrı ayrı tespit edildi.

Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine bu ön hazırlıkla başlayacak.

İlk tur liderlerle görüşmelerinden sonra edindiği izlenim, partilerin yaklaşımı, tekliflerini bu komisyonlarla masaya yatıracak.

İlk turda nabız yoklanacak, teklifler alınacak.

İkinci turda ise MHP ve CHP ile "Eşzamanlı" olarak temas kurulacak.

Başbakan, koalisyonun şeffaf olacağını, “Gizli protokol yapılmayacağını" söyledi."

Haberin Devamı