Gazete Vatan Logo

AK Parti'nin en genç adayı 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu

AK Parti'nin milletvekili adayları belli oldu. anayasa değişikliği sonrası seçilme yaşı 18'e indirildi. 14 Haziran'da en genç aday Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

AK Parti'nin en genç adayı 18 yaşındaki  Elif Nur Bayram oldu

AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerindeki milletvekili adayları belli oldu. Liste YSK'ya teslim edildi. AK Parti'nin listesini Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun teslim etti.

Ahmet Sorgun milletvekili listesini teslim ettikten sonra şu açıklamayı yaptı: "Bildiğiniz gibi dün de kuralar çekildi. YSK huzurunda bütün siyasi partilerin ve basın mensuplarının katılımlarıyla şeffaf bir şekilde çekildi ve en güzel şekilde de tamamlanacağını düşünüyoruz. Milletimize memleketimize hayırlı olsun. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum.
EN GENÇ ADAY
YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu. Milletvekili adaylarının 466 da evli.
AK Parti'de 26. dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi.
AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Listesinde, motosikletçi Kenan Sofuoğlu, güreşçi Selçuk Çebi ve teknik direktör Alpay Özalan da yer aldı.
Listede 126 kadın milletvekili adayı yer aldı. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.
ELİFNUR BAYRAM KİMDİR?
2000 Kocaeli doğumlu olan Elif Nur Bayram, Kocaeli Fen Lisesi son sınıf öğrencisi. Doktor ve milletvekili hayali olan genç Elif Nur Bayram, en genç yıl milletvekili adayı oldu.
“GENÇLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
“Ben aday gösterilip seçilirsem mecliste başta eğitim olmak üzere gençlerin sorunları ile yakından ilgilenmek istiyorum” diyen Elif Nur Bayram, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Türkiye’nin önünü açmak için önemli işlere imza attı. Ben de bu hizmetlerin bir parçası olmak istiyorum. Özellikle gençlerle ilgili projelerin hayata geçirilmesinde önemli katkıların olacağına inanıyorum” şeklinde konuşmuştu.
Rümeysa Kadak öğrenci Ak Parti İstanbul 3. Bölge 10 sıra
Enes Kaşkaş öğrenci Ak Parti İstanbul 2. Bölge 27. Sıra

Haberin Devamı