Gazete Vatan Logo

AK Parti'nin bir projesi mi?

Sırrı Süreyya Önder'den AK Parti'nin projesi kulislerine sert yanıt

HDP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sırrı Süreyya Önder, Zaman gazetesinden Tuğba Mezararkalı'ya konuştu.

Anket

Sırrı Süreyya Önder'in seçimleri kazanabileceğine inanıyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






Ergenekon davası kapsamında tahliyeler için ise Önder, "Bu davadan çıkan insanların bir kısmının elinde Hrant’ın, Zirve katliamının kanı var. Bu tahliyeler sokağa kanı saldı. Eğer bu ülkedeki tüm ezilenleri öldürmek, yok etmek istiyorsa AKP 301 kadrosundan daha iyi bir ittifak bulamaz. Üstelik 2015’in hemen öncesinde bu isimlerden bazılarının çıkarılıyor olması tek başına bir devlet stratejisidir" dedi.

İşte o röportajdan çarpıcı kısımlar:

Sarıgül’ü Topbaş’tan daha fazla eleştirdiğiniz konuşuluyor. Bunu neye yormalıyız?

Bence bunu hayra yoralım. Halk, Topbaş’ı daha az eleştirdiğimi düşünüyorsa, ki bu koca bir medya pompalaması, gerçekle ilgisi yok, halkın Topbaş’ı istemediği anlamına gelir. Bu ise şehrin geleceği bakımından hayırlı bir şeydir.

Son günlerde HDP’ye yönelik saldırılara nasıl bakıyorsunuz?

Bu saldırıların altında gladyonun olduğundan eminiz. Devletin katil artıkları sokağa döküldü. Bu devletin insanların damarlarına enjekte ettiği ırkçılık zehriyle birleşerek bize karşı bir öfkeye dönüşüyor. HDP özelinde barışa yapılan bu saldırının arkasında kim olduğu kadar, saldıranları kimin koruduğu da önemli. Bir-iki istisna hariç kolluk kuvvetlerinin bu saldırılara resmen çanak tuttuğunu görüyoruz. Kaymakam ve valiler ise gladyonun onlara biçtiği rolü hakkıyla oynuyor. İnatla orada olacağız, alacakları ancak canımız olabilir.

İstanbul’da AKP ile CHP arasındaki oy farkı yüzde 7 civarında. HDP’nin oy oranı da bu minvalde. Kulislerde sizin HDP’den aday olmanız AKP projesi olduğu konuşuluyor...
Ben AKP projesi olsaydım, Gezi’nin ilk günü HDP’nin tüm bileşenleriyle birlikte kepçelerin önünde durup AKP’ye tarihin en önemli darbelerinden birini vurabilir miydik? CHP’den alacağım oyun iki ya da üç katını geçmişte AKP’li olmuş seçmenden alacağım. Anketler de sokaktaki izlenimlerim de bunu gösteriyor. Göreceksiniz AKP’nin bu seçimlerde kaybedeceği oyun en büyük sebebi biz olacağız.

Haberin Devamı