Gazete Vatan Logo

Zirveden sonra kongre kararı

AK PARTİ’DE teşkilatlara atama yetkisinin MKYK’ya devredilmesiyle başlayan tartışmalar ve internet sitelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında uyuşmazlık olduğuna dair iddialar yayınlanmasının ardından, dün bütün gözler Beştepe’deki zirveye çevrildi.

Zirveden sonra kongre kararı

Spekülasyonlara yol açtı
Saat 18.00’de yapılması planlanan Beştepe’deki Erdoğan-Davutoğlu zirvesi yaklaşık 40 dakikalık gecikmeyle 18.40 sularında başladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Haftalık olağan görüşme” değerlendirmesi yapsa da perşembe günü beklenen görüşmenin bir gün önceye çekilmesi Ankara’da spekülasyonlara yol açtı. Davutoğlu, Meclis’teki grup toplantısında “Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla, bu kutlu hareketteki hiç bir dava arkadaşımın kalbini kırmam, dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine izin vermem” demişti.
Olağanüstü kongre Mayıs’ta
Tüm Türkiye’nin dikkatle izlediği görüşme saat 18:40’ta başladı ve 20:20’de sona erdi. 1 saat 40 dakikalık zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin ‘olağan’ olduğunu, açıklama yapılmayacağını belirtti. Başbakan Davutoğlu görüşmenin ardından Beştepe’den ayrıldı ve 20.30’da Başbakanlık konutuna geldi. Yanında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın da olduğu görüldü. Ancak görüşmenin ardından AK Parti’nin, Mayıs sonu gibi olağanüstü kongreye gitmesi için karar alındığı öğrenildi.
Davutoğlu aday olmayacak!
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 11.00’de Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşcek olan ve olağanüstü kongre tarihinin belirlenmesinin beklendiği MYK toplantısı sonrasında bir basın toplantısı düzenleyecek. Başkent kulislerinde, AK Parti olağanüstü kongresinin Ramazan başlamadan (6 Haziran) önce yapılacağı ve Başbakan Davutoğlu’nun bugünkü basın toplantısında aday olmayacağını açıklayacağı konuşuluyor.
1 saat 40 dakika sürdü
Beştepe Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki kritik zirve 1 saat 40 dakika sürdü.

Haberin Devamı