Gazete Vatan Logo

AK Parti İstanbul Milletvekilleri mazbatalarını törenle aldı

1 Kasım’daki genel seçimde AK Parti’den 26. dönem İstanbul Milletvekili seçilen 46 isim İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı

AK Parti İstanbul Milletvekilleri mazbatalarını törenle aldı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen mazbata teslim töreni saat 18.00’de başladı. Törene, milletvekili seçilenler ile yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yaptı.

"BUGÜN BİZİM İÇİN BİR FİNAL GÜNÜ"

Temurci, "Bizim için burada bulunmanın çok farklı anlamı var. Bugün bizim için bir final günü. 10 Şubat ile 1 Kasım arası burada bu final gününü bizlere yaşatan bütün İstanbullulara teşekkür ediyorum" dedi.

İl Başkanı’nın konuşmasının ardından, milletvekili seçilenlerden 37 isim, İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’ün elinden mazbatalarını aldı. Burhan Kuzu ve Markar Eseyan’ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekili ise mazbatalarını almaya gelmedi. 9 milletvekili adına mazbatalarını avukatları aldı.

"1 KASIM SEÇİMLERİ DEMOKRASİ TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Eski AB Bakanı Volkan Bozkır, "1 Kasım seçimleri Türkiye demokrasi tarihinde bir dönüm noktası oldu. Türkiye’nin bundan sonraki yıllara kararlı bir şekilde girebilmesi için bir imkan ortaya çıktı. Millet tercihini bu yönde yaptı. İnşallah huzur içinde, barış içinde, müreffeh bir Türkiye’ye giden bir şekilde devam etmesini diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

"VEKALET ALMAK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK"

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de, "Vekalet almak önemli bir sorumluluk, Allah bu vekaletin sorumluluğunu yerine getirmeyi nasip etsin. Yeni bir dönem. İnşallah Türkiye için hayırlı olur. Biz bunun için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

"HALKIMIZIN TAKDİRİ, ÖPTÜK BAŞIMIZA KOYDUK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ise "1 Kasım seçimleri ülkeye hayırlı uğurlu olsun. Biz de bugün mazbatalarımızı almaya geldik. 7 Haziran’da da dediğimiz gibi, halkımızın bir takdiri vardı. Öptük başımıza koyduk. Siyasi mücadelemizi yaptık. Tekrar bir erken seçim oldu. Bugün başka bir tablo var. Daha fazla sorumluluğun yüklendiği bir tablo var. İnşallah layıkıyla halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız" dedi.