Gazete Vatan Logo

AK Parti İstanbul için startı verdi

İstanbul İl Başkanlığı’nın İstanbul için yerel seçim startını verdiği toplantıda AK Partili Kurtulmuş “Adaylarımızın tevazu sahibi, alçak gönüllü, samimi, adil, çalışkan ve liyakat sahibi olmasına özen gösteriyoruz” dedi

AK Parti İstanbul için startı verdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 14. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı Sapanca’da gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kurtulmuş toplantıdaki konuşmasında, İstanbul’un Türkiye siyasetinin bir özeti olduğunu dile getirdi. “Bizim teşkilat mensuplarımızın en temel özelliklerinden birisi, bire bir halkımızın gönlüne dokunabilme becerisidir. Bizim beşeri planda yegane gücümüz milletimizdir. Bizim vazifemiz de bu gücü harekete geçirmektir” diyen Kurtulmuş, 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili olarak da, “Adaylarımızın tevazu sahibi, alçak gönüllü, samimi, adil, çalışkan ve liyakat sahibi olmasına özen gösteriyoruz. Milletin değer verdiği, kimsenin adayı değil milletin adayı olmalarına dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedef sayıyı artırmak

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz İstanbul teşkilatlarının ne kadar başarılı olduğunu, 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha gördüklerini belirterek, “Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Bu seçimlerde çıtanın daha da yukarıda olmasını arzu ediyoruz. Hep birlikte başaracağız inşallah” dedi.Başkanı Bayram Şenocak da “2019 Mart seçimlerindeki hedefimiz, İstanbul’da AK Partili belediye sayısını daha da arttırmak” dedi.

25

2014 seçimlerinde AK Parti 25, CHP 14 ilçenin belediye başkanlığını kazanmıştı.

2014 İSTANBUL SONUÇLARI

AK Parti: 47,9
CHP 40,1
HDP 4,8
MHP 4