Gazete Vatan Logo

AK Parti içtüzük için düğmeye bastı

AK Parti, muhalefetin önergelerle Meclis Genel Kurul çalışmalarını tıkamasını önlemek için harekete geçti. AK Parti içtüzük değişikliği için hazırladığı taslakta 5-6 maddelik düzenleme yapıp Meclis’e taşıyacak

AK Parti içtüzük için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin iç tüzükteki haklarını kullanarak Meclis Genel Kurul çalışmalarına engellemeye yönelik girişimlerine mani olunması gerektiğini söylememinin ardından AK Parti, rafa kaldırdığı Meclis iç tüzük değişikliğini tekrar gündemine aldı. AK Parti 5-6 maddelik mini bir değişiklik yapılmasından yana. Bu kapsamda AK Parti Usul Komisyonu kurulmasını önerecek. Meclis'te grubu bulunan partilerden oluşacak olan bu komisyon bir yasanın kaç saat görüşüleceğini belirleyecek. Yine partilerin Meclis'teki dağılımına göre milletvekillerine söz hakkı verilecek. Muhalefetin istemediği yasa değişikliklerinde Genel Kurul görüşmelerini tıkamak için sık sık başvurduğu grup önerisine de sınırlama getirilecek. Her partinin verdiği grup önerisi hakkında yalnızca bir milletvekilinin konuşması ve 5 dakika süre verilmesi düşünülüyor.

YENİ TELEVİZYON KANALI

Meclis'te Genel Kurul çalışması ve liderlerin her hafta Salı günü gerçekleştirdikleri grup toplantısı konuşmaları belirli gün ve saatlerde spor kanalı olan TRT-3 üzerinden yayınlanıyor. Muhalefet, ise Meclis'teki çalışmaların 24 saat yayınlanması istiyor. Bu konuda AK Parti muhalefete yeni bir kanal kurulması önerisi götürecek. Eğer muhalefet kabul ederse yeni bir frekans alınması ve 24 saat yayın yapacak televizyon kanalı kurulması için yasa çıkarılacak. Meclis tatile girmeden önce AK Parti ile CHP arasında iç tüzüğün değişmesi için dirsek teması yaşandı. Yargı paketinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında iç tüzük sohbeti dikkat çekti. İç tüzükten kaynaklanan uzun Genel Kurul çalışmalarının gündeme gelmesi üzerine Özel, Elitaş'a, "Genel Kurul görüşmeleri 24 saat yayınlansın teklifimizi kabul edin, yeniden iç tüzük görüşmelerine başlayalım" teklifinde bulundu. Elitaş ise Özel'e konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a ileteceğini ve bu konuda AK Parti'nin kararını kendilerine söyleyeceğini ifade etti. Gözler, bayramdan sonra Meclis çalışmalarına çevrildi. Yıldırım'ın vereceği karar doğrultusunda iç tüzük görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayabilir.

Haberin Devamı