Gazete Vatan Logo

AK Parti harekete geçti! 65 yaş üstü ücretsiz taşımaya 2 formül

AK Parti 65 yaş üstü kişilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanması ile ilgili yeni düzenleme için harekete geçti. Yerel Yönetimlerden Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 65 yaş üstünün ücretsiz biniş hakkı konusunda iki formül üzerinde çalışıldığını söyledi. Mehmet Özhaseki, ilk teklifin 65 yaş üstü vatandaşların mesai saatleri sonrasında indirim haklarının geçerli olması olduğunu, ikinci teklifin ise ücretsiz biniş hakkının git gel olarak günde iki kez kullanılması yönünde olduğunu ifade etti.

AK Parti harekete geçti! 65 yaş üstü ücretsiz taşımaya 2 formül

Toplu taşıma mevcut düzende 65 yaş ve üzerine ücretsiz. Ancak geçtiğimiz günlerde trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam iş saatleri sırasında toplu taşıma araçlarını kullanan 65 yaş üstü kişilerden de ücret alınacağı yönünde söylentiler çıkmıştı. Dün Meclis’te konu ile ilgili bir grup gazetecinin sorusunu yanıtlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 65 yaş üstünün ücretsiz biniş hakkı konusunda iki formül üzerinde çalışıldığını söyledi. Mehmet Özhaseki, ilk teklifin 65 yaş üstü vatandaşların mesai saatleri sonrasında indirim haklarının geçerli olması olduğunu, ikinci teklifin ise ücretsiz biniş hakkının git gel olarak günde iki kez kullanılması yönünde olduğunu ifade etti.

Özhaseki, “Bana göre ikisi de makul teklifler. Ama ikisi de siyaset kurumunun yahut AK Parti Genel Merkezi’nin oturup da karar vererek ‘bu bizim görüşümüzdür’ diyerek ortaya koyduğu görüşler değil. Bunlar daha öneri boyutunda. Siyaset kurumu daha karar vermedi” dedi. Türkiye'de 65 yaş üstü nüfus 7 milyon 775 bini buldu. (Posta)

Haberin Devamı