Gazete Vatan Logo

Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

* Başbakan'ın konuşması öncesi Savaş Ay'ın SSK hastaneleriyle ilgili bir video izletildi.

* Başbakan Erdoğan kürsüye Filistin atkısıyla çıktı. Başbakan Erdoğan, grup toplantısında partililerle vedalaştı.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Sözlerime başlamadan önce Kıbrıs Türk Cumhurtiyetinin 40. yıl dönümünü anıyorum.

TBMM Genel Kurulu "torba kanunu" diye bilinen husus devam etmektedir. Ne kadar zor olursa olsun gece gündüz çalışma üzere bu tasarıyı çıkarıp meclisi tatil edeceğiz.

Cumhurbaşkanı seçiminde ilk kez yurtdışındaki vatandaşlarımız oy kullanabilecek. Bazı ülkeler farklı günlerde oy kullanmaları mümkün olacak.

Az önce aslında bir belgesel oldu bu. Bildiğiniz gibi 92-98 arasında SKK Genel Müdürlüğünü Sayın Kılıçdaroğlu yaptı. Bu süreçte Sayın Çağan’ın da o dönemin bakanı olarak açıklamalarını duydunuz. O acı tablonun hiçbir sorumlusu yok. Bakan sorumlu değilim diyor, Genel Müdür sadece sırıtıyor dikkat ederseniz. Sorumlu değil, sen genel müdürsün. O vatandaşın hali ne. Bunları bu ülke yaşadı. Tüm halkımı sesleniyorum. Artık sağlıkta biz bunları yaşamıyoruz bunlar tarih oldu. Biz daha idealini nasıl getirebiliriz gayreti içindeyiz.

Haberin Devamı

ŞU ANDA Kİ YAPISINI BURAYA TAŞIMALIYDIK
Bir de bizim dönemin şuandaki yapısını buraya taşımalıydık ve bir ekranda 1992-98 bir ekranda da bizim şu dönemimizdeki hal ortaya konmalıydı.
Bu dertli olmayı gerektirir. Bir insanın derdi varsa, sevdası olursa bu işi çözer. Ama sizin derdiniz olmazsa affedersiniz o tuvaletleri gördünüz değil mi. Bunlar bu ülkede yaşandı. Şuanda birbirine yakın safta olduğu bir beyefendi eski bakanlardan o da. Okuyan, kendi açıklaması. 5 milyar dolar zararla ayrıldı Rahşan Affı ile kurtardı diyor. 5 milyar dolar. Ben söylemiyorum o zamanın bakanı Sayın okuyan söylüyor.
Bu görüntüler eski Türkiye'nin görüntüsüdür. Allah bizleri o günlere geri götürmesin.
Bakın bunların ortak adayı ne diyor beni 9 parti 10 parti destekliyor diyor onu destekleyen partilerin ou oranı yüzde 1'i bile bulmuyor.
Karşımızda eski Türkiye koalisyonu var, o malum iş, medya çevresi ve Pensilvanya var. Fikirlerini, ideolojilerini bir kenara bıraktılar, omurgalarından sıyrıldılar ve harekete geçtiler. Milletim bu koalisyonu çok iyi biliyor. Aziz millet 10 Ağustos’ta bu eski Türkiye koalisyonunu dağıtacaktır.
Gazze’de 600’e yakın canımız şehit oldu. 100’den fazlası çocuk. İsrail tarihte örneği görülmemiş bir şımarıklık içinde tarihin alsa unutmayacağı katliamlardan birini daha yapıyor. İsrail katliamlarına bugününe kadar periyodik olarak devam etti. 1948’de yapılan ilk katliam ne dünyadan ne İslam dünyasından gereken tepkiyi almayınca İsrail katliamlarına her yıl devam etti.
İsrail Filistin’i adım adım işgal etmeyi, Filistinlileri öldürmeyi sürdürdü. Ne BM’den ne batılı ülkelerden ne de İslam ülkelerin çoğundan ciddi bir tepki yok. Dünya çocukların ölümünü sadece seyrediyor. Dünya çocuklarına ölümüne hastaneler ve ibadethaneleri yapılan saldırılara seyirci kalıyor. Devletler bunu yaparken halklar sokağa çıkıyor tepkilerini ortaya koyuyor.
Buradan Gazze için ayağa kalkanları selamlıyorum. Ürdün, Lübnan, Venezüela, Şili'yi Gazze için yüreklerini ortaya koyduklarından dolayı teşekkür ediyorum.
Burada önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. İsrail'in bu katliamlara cesaretle sesini çıkaran iki ülkeden biri biziz. Mısır'da Mursi, İsrail'e karşı dik durdu. Bu duruşu birilerini rahatsız etti. Darbe yapıp binlerce masumu katlettiler.
Gezi'de başaramadıklarını 17 ve 25 Aralık'ta, 30 Mart'ta başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos'ta başarmayı planlıyorlar.
Türkiye'ye gündem dayatamazsınız, parmak sallayarak istikamet çizemezsiniz.
Türkiye sussun, görmesin istiyorlar biz istiyoruz ki Türkiye hiçbir gücün ipoteği altına alınmasın. Biz her türlü ırkçılığın, faşizmin karşısında bir ülkeyiz.
SİZ DE BİR NEBZE HAYSİYET YOK
Türkiye'nin İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiası yalan ve iftiradır. Sadece acaba nereden sıkıştırabiliriz diye bakıyorlar.
Çıkmış Kılıçdaroğlu, Kürecik'ten İsrail'e bilgi veriyorlar diyor. Bu ne gafillik, şerefli olun, omurgalı olun.
Siz de bir nebze olsun haysiyet yok. Dikkat edin bu iftiraları dalkavuk ve satılmış kalemler gündeme getiriyor.
Son nefesimize kadar Filistin demeye bağımsızlık demeye devam edeceğiz. Rabbim Gazzeli kardeşlerime sabır versin.
Eğer milletim yetki verir beni seçerse bu kürsüden yaptığım son konuşma olacak. 13 yıldır sizlere bu kürsüden seslendim. Partimizin politikaların değerlendirmelerini sizlere aktardım. Hükümetimi icraatlarını hedeflerini sizlerle paylaştım. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Buna inandık. Dinleyiciler değiştiler vekillerimiz yenilendi aramızdan vefat nedeniyle ayrılanlar oldu, dava sorumluluğunu taşıyamayıp çekilenler oldu. Ama bur kürsü he zaman milletin kürsüsü olarak kaldı.
Hem bu salon hem bu kürsü tarih yazmakla kalmadı tarihi bizzat inşa etti bizzat yazdı. Bu kürsüden kimi zaman milletimiz ve insanlık adına sesimizi yükselmek zorunda kaldık. Bugün olduğu gibi. Sevindiğimiz hüzünlendiğimiz anlar oldu. 13 yıla baktığımızda bu kürsünün şerefini onuru muhafaza ettik.
Bu salon TBMM’nin inşa edildiği bugünden yana nice isimler gördü. Yarında bizler bu kürsüyü devretmiş olacağız. Önemli olan baki olan hoş bir seda bırakmak. İnanıyorum ki biz su salonda bu kürsüde hoş bir seda bıraktık.
SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEK AFFOLA
Milletim beni seçerse yeni yasama döneminde bur kürsüde bir başka arkadaşımız sizlere hitap edecek. Hem bu kürsünün hem bu salonun nabzı bundan sonra da sadece ve sadece hak ve millet için atacak. Canımız. Kanımı şerefimiz bildiğimiz bu kürsü bu grup millet için hizmet üretmeye devam edecek. Bu kürsüye belki de bugün veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim. Milletim taktir ederde seçilirsem buradan sizlere hitap edemeyeceğim. Elbette muhabbetimiz başka kürsülerde devam edecek. Bugün belki de son kez buradan hitap ederken sürç lisan ettiysek affola. İstemeden kırdığımız üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa hepsinin haklarını helal etmelerin istiyorum.

Haberin Devamı