Gazete Vatan Logo

AK Parti elindeki son anketi açıkladı! Oranlar...

AK Parti'de sıcak saatler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim kararı sonrası bakanlar ve milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti sözcüsü Mahir Ünal toplantı sonrası açıklama yaparak AK Parti'nin elindeki son ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55,6 olduğunu açıkladı.

AK Parti elindeki son anketi açıkladı! Oranlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladı. Açıklamanın hemen ardından vekillere Genel Merkez'den mesaj gönderildi ve "Bu sabah saat 11:00'de Genel Merkez'de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Baskanlığında yapılacak kahvaltılı toplantıya katılmanız önemle rica olunur" denildi. Bu sabah vekiller toplantı için gelmeye başladı. İlk programda 50 vekilin toplantıda olması hedefleniyordu ancak erken seçim kararının ardından toplantıya tüm milletvekilleri ve parti kurmaylarının katılması yönünde karar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleriyle kahvaltısı 13:00'da bitti. AK Parti sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor;

Siyaseten seçim havası oluştuğunda buna bigane kalmamız düşünülemez. 65 gün sonra seçime gidiyoruz. AK Parti olarak her seçim arefesinde tekrar seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı başlatırız. AK Parti olarak her şekilde seçime hazırız. Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Çünkü bu seçim cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimlerinin bir arada gelişeceği, artık seçim beyannamelerinin bizzat cumhurbaşkanı adayı tarafından ilan edilecek bir süreç oluşturuyor.
Şu anda Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları için uyum üst komisyonu çalışmaları başladı. Nihai çalışmalarımızı 19 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız demiştik. Sayın Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla bu toplantı başladı.
Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmek istenmiş bir gelenekten geliyoruz. Seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan partilerin seçmenin karşına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla bu süreçte birileri kendi hazırlıksızlıklarını bize fatura etmeye kalkışmasın.
AK Parti olarak ne kadar hazırsınız? Müzikler ve diğer unsurlar gibi...
AK Parti kampanyalar konusunda biliyorsunuz tam anlamıyla bir ustadır. AK Parti'nin yaptığı en muhteşem işlerden birisi de siyasal kampanyalardır. 2002'den bugüne , genel, yerel seçimler ve referandumlar gibi konularda güçlü refleks ve donanımlarımız var. Cumhurbaşkanlığı siyasi vizyon belgesinin hızla günellenmiş ve 16 Nisan öncesinde vadettiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirecekleri konusunda kamuoyuyla paylaşacağız. Biz 7 / 24 iletişim içinde olduğumuz için halkımızla, müziklerimiz de büyük oranda hazır.
En son yapılan ankette cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55.6 gözüküyor.
SEÇİM KAMPANYASI 15 MAYIS'TA BAŞLAYACAK
Mayıs ayının 15'i gibi kampanya süreci başlar gibi görünüyor. Yine büyük mitinglerimiz olacak."

Haberin Devamı