Gazete Vatan Logo

Bu illerde seçim sonuçlarına itiraz edildi

Seçim kurullarına yapılan itiraz başvuruları bugün saat 15.00'te sona erdi.

Bu illerde seçim sonuçlarına itiraz edildi

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalakpulu, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, il genelindeki 12 belediye başkanlığından 7'sini partilerinin adaylarının kazandığını söyledi.
AK Parti Genel Merkezince kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip edip sonuçları değerlendirdiklerini belirten Çalapkulu, "Bu sonuçlarla İlçe Seçim Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında rakibimizle bir fark söz konusu." dedi.
Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu etkileyebilecek 4 bine yakın oyun da geçersiz sayıldığına dikkati çekerek seçim sonuçlarıyla ilgili verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını bildirdi.
"Seçimi kaybetmiş değiliz. Seçimi kaybedip, kaybetmediğimiz İlçe Seçim Kuruluna itirazımız sonucunda yapılacak değerlendirmeler neticesinde bildirilecek." ifadelerini kullanan Çalapkulu, bazı usulsüzlükler yapıldığına ilişkin tespit ettikleri hususları da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına sunduklarını dile getirdi.
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de itirazla ilgili süreci yakından takip ettiklerini, sonuçlarını kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.
AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş ise bazı yerlerde sandık görevlilerinin baskı altında bırakıldığını aktararak, bununla ilgili de ilgili mercilere başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN ZONGULDAK'TA İTİRAZ
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.
Tosun, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldesinde oylarda tutarsızlık olduğunu söyledi.
Bu 3 bölgede geçersiz oyların fazla olduğunu belirten Tosun, şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımız itiraz edelim, dedi. Onun itirazları yapıldı. İl Başkanlığımızın Seçim İşleri Başkanlığı bu konuda çalışmalarını yaptı. Perşembe ve Saltukova'da az bir oy farkı var. Geçersiz oy fazla. Aynı şekilde Devrek ilçesinde de geçersiz oylar fazla. Onun için arkadaşlarımız, 'İtiraz edelim.' dediler ve itirazlar yapıldı. Çalışmalar sonrasında diğer yerlerde de itirazlar için çalışmalarımız devam ediyor. Gerçek ve net olan şeyler varsa da itirazlarımızı yapacağız."
MHP IĞDIR'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
Cumhur İttifakı'nın MHP'li Iğdır Belediye Başkan Adayı İsa Yaşar Tezel, Iğdır'daki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti.
Tezel, kentteki seçim sonuçlarına itiraz etmek için MHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Zorman ile Iğdır Adliyesi'ne gelip Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.
Adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan İsa Yaşar Tezel, "Hazırlanan evraklarımızı delilleri de yanında olmak üzere bugün seçim kuruluna itiraz dilekçemizle veriyoruz." dedi.
Iğdır'da gerçekleştirilen seçimde şaibeli durumları tespit ettiklerini belirten Tezel, "Biz bağımsız yargının gücüne inanıyoruz. Şaibeli bir seçim vardı, bunun bağımsız yargımız tarafından müdahale edilerek seçimin tekrarı, oyların yeniden sayımı konusunda elimizde çok ciddi deliller var. Bunları seçim kuruluna sunacağız, biz hukuka ve adalete güveniyoruz, hak yerini bulacaktır." diye konuştu.
Tezel, daha sonra adliyeye giderek itiraz dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verdi.
Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP Iğdır Belediye Başkanlığı adayı Yaşar Akkuş Iğdır'da kullanılan oyların yüzde 50,07'sini alarak belediye başkanlığını kazandı. Tezel ise oyların yüzde 46,70'ini aldı.
AK Parti Osmaniye, Sivas, Rize ve Artvin'de, MHP, Osmaniye, Kırklareli ve Kırşehir'de, CHP Giresun ve Artvin'de, İYİ Parti Kırıkkale ve Manisa'da seçim sonuçlarına itiraz etti.

Haberin Devamı

ADANA'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ
Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Kadir Aydar'ın 3 bin 607 oy farkla belediye başkanı seçildiği Ceyhan'da, AK Parti seçime itiraz etti.
Adana'da Ceyhan, Yüreğir, Tufanbeyli ve İmamoğlu, Mersin'de Bozyazı, Toroslar ve Akdeniz, Hatay'da ise Defne ilçesindeki belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz edildi - Adana'da üç ilçede, Mersin'de ise bir ilçede de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazda bulunuldu
İNCİRLİOVA'DA MHP'DEN İTİRAZ
'Millet ittifakı'nın İYİ Parti'li adayı Aytekin Kaya'nın resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre, belediye başkanlığını kazandığı Aydın İncirliova'da, MHP tarafından İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu.
İncirliova'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonucuna göre, 37 bin 150 seçmenden 32 bin 802'si, toplam 120 sandıkta oy kullandı. Oyların 31 bin 28'i geçerli, 1774'ü ise geçersiz sayıldı. 'Millet ittifakı'nın İYİ Parti'li adayı Aytekin Kaya, 11 bin 951 oy aldı. Sandıktan 'cumhur ittifakı'nın adayı MHP'li Gürşat Kale'ye 11 bin 614, DSP'li aday Ayhan Yener'e 4 bin 982, bağımsız aday Şerif Temel'e de 1463 oy çıktı. Oyların yüzde 38,52'sini alan Aytekin Kaya, belediye başkanı seçildi.
MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, İYİ Parti'li Aytekin Kaya ile MHP'li Gürşat Kale arasında 337 oy fark olduğuna dikkat çekip, "Geçersiz oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk" dedi.
KIRKLARELİ'NDE SEÇİMLERE İTİRAZ
Kırklareli'nde Cumhur İttifakı adayı MHP'li Derya Bulut, sandıkların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti.
Kesin olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun 248 oyla seçimi kazandığı Kırklareli'nde, MHP seçim sonuçlarına itirazda bulunmuştu. Bugün de AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
CHP, SANCAKTEPE'DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Hukuk Komisyonu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama'dan oluşan heyet ellerindeki itiraz dosyalarını, ilçe seçim kuruluna teslim etti.
AK PARTİ ERZURUM'UN 4 İLÇESİNDE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
AK Parti, Erzurum'un 4 ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti.
AK Parti Erzurum İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, parti yetkilileri, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla, Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Oltu'daki seçim sonuçlarına itiraz etmek için ilçe seçim kurullarına gitti.
Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre kentin Oltu ilçesinde BBP adayı Necmettin Taşçı, HDP'li adaylardan Karayazı'da Melike Göksu, Karaçoban'da Halit Uğun, Tekman'da Müzahit Karakuş seçimi kazanmıştı.
AK PARTİ BEYOĞLU İLÇE TEŞKİLATI 13 SANDIKTA İTİRAZDA BULUNDU
AK Parti Beyoğlu ilçe teşkilatı, Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu binasına gelerek 13 sandıkta itirazda bulundu.
OSMANİYE BAHÇE'DE MHP, 48 OY FARKIYLA KAYBEDİLEN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
Osmaniye'de, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), resmi olmayan sonuçlara göre 48 oyla kaybettiği Bahçe ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. Çok sayıda partili hükümet konağı önünde toplanmaya başladı.
Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı İbrahim Baz, yüzde 48,85'lik oranla aldığı 4 bin 537 oy ile yeniden belediye başkanı seçilirken, MHP adayı Doç. Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu ise 48,34'lük oranla 4 bin 489 oy aldı.
AK PARTİ'DEN SAMSUN'DA SEÇİM SONUCUNA İTİRAZ
AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Atakum ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi.
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atakum'da ilçe belediye başkanlığı ile ilçe belediye meclis üyeliği yönünden itirazlarını ilçe seçim kuruluna verdiklerini söyledi.
AKSARAY'DA MHP'DEN İTİRAZ
AK Parti'nin adayı Enver Dinçer'in resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre, belediye başkanlığını kazandığı Aksaray'da, MHP Merkez İlçe Başkanlığı'nca seçim kuruluna itirazda bulunuldu.
AK Parti ile MHP'nin kendi adaylarıyla seçime girdiği ve 140 bin 896 seçmenin bulunduğu Aksaray'da, 115 bin 437 seçmen, 433 sandıkta oy kullandı. 111 bin 812 oy geçerli, 3 bin 625 oy ise geçersiz sayıldı. Sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Enver Dinçer, yüzde 40,47 oranla 45 bin 253 oy, MHP'nin adayı Sefer Alkan da yüzde 39,02 oranla 43 bin 625 oy aldı. Enver Dinçer, 1628 oy farkla seçimi kazandı.
MHP'NİN KAZANDIĞI KARAMAN'DA AK PARTİ'DEN İTİRAZ
KARAMAN'da, yerel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre, MHP'nin adayı Savaş Kalaycı, yüzde 39,57 oy oranıyla kazandı. AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanlığı'nca 341 sandığın tamamı için itirazda bulunuldu.
AK Parti ve MHP, 108 bin 505 seçmenin bulunduğu Karaman'da, kendi adaylarıyla seçime katıldı. Seçmenlerin 2002 yılından itibaren tercihini AK Parti'den yana kullandığı kentte, 2014'teki yerel seçimde AK Parti, yüzde 51,99, MHP de yüzde 27,12 oranında oy aldı. Pazar günü gerçekleştirilen, 93 bin 339 seçmenin oy kullandığı Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde; 90 bin 701 oy geçerli, 2 bin 638 oy da geçersiz sayıldı. MHP'nin adayı Savaş Kalaycı, 35 bin 893 oy alarak, yüzde 39,57, AK Parti'li aday Mahmut Sami Şahin ise yüzde 38,41 oranla 34 bin 842 oy aldı. MHP'li Kalaycı, 1051 oy farkla resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığına seçildi.
İYİ PARTİ, BALIKESİR'DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve parti yöneticileriyle birlikte Balıkesir Adliyesine geldi.
Tuna, burada yaptığı açıklamada, teşkilatlarına iletilen ıslak imzalı seçim tutanaklarını incelediklerini söyledi.
AK PARTİ ADIYAMAN'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
AK Parti Adıyaman'ın Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.
AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Tut ilçesinde CHP adayı Mehmet Kılıç, Sincik ilçesinde bağımsız aday Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi adayı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesinde MHP adayı Gaffari Akkuş'un kazandığı kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına verdi.
BURSA, ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ
Bursa'nın Yıldırım, Eskişehir'in Çifteler ve Günyüzü ile Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi.
Yıldırım'da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Oktay Yılmaz, 210 bin 284 oy, rakibi CHP'nin adayı Özgür Erdursun ise 142 bin 855 oy aldı. Bunun üzerine CHP İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.
Eskişehir'in Çifteler ilçesinde de kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Kadir Bıyık, rakibi Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Zehra Konakçı'dan 8 oy fazla alarak seçimi kazandı. Kadir Bıyık 4 bin 758, Zehra Konakçı ise 4 bin 750 oy aldı.
CHP'DEN ÇİFTELER'DE SEÇİME İTİRAZ
CHP İlçe Başkanlığı, Çifteler İlçe Seçim Kuruluna başvurarak oyların yeniden sayılmasını istedi.
Günyüzü ilçesinde de Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Menderes Durgut, 2 bin 282 oy alarak seçimi kazandı. Rakibi BBP'nin adayı Üstün Ünlü ise 2 bin 178 oyda kaldı. Kesin olmayan bu sonuçların ardından BBP İlçe Başkanlığı oyların yeniden sayılması için Sivrihisar İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulundu.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ise AK Parti'nin adayı Mustafa Güler 19 bin 970, rakibi Saadet Partisinin adayı Davut Efe ise 19 bin 732 oy aldı. Saadet Partisi İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kuruluna başvurarak oyların yeniden sayılmasını talep etti.
KEŞAN'DA SEÇİM SONUÇLARINA CHP'DEN İTİRAZ
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını 11 oy farkla AK Partili Mustafa Helvacıoğlu'nun kazanmasının ardından CHP, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Bayır Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe ve parti avukatları, Keşan Adalet Sarayı'nda bulunan İlçe Seçim Kurulu'na giderek, hazırlanan 36 sayfalık itiraz dilekçesini teslim etti.
MHP, MUCUR'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
MHP Kırşehir İl Başkanlığı, Mucur ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.
İl Başkanı Arif Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mucur Belediye Başkanlığı seçimini 54 oy farkla kaybettiklerini aktararak, tespit ettikleri bazı yanlışlıklar nedeniyle dün 22 sandık için Mucur Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını bildirdi.
Buradaki sonucun henüz kendilerine ulaşmadığını ifade eden Kılıç, itiraz süresini geçirmemek için hem MHP Kırşehir İl Başkanlığı hem ilçe başkanlığı hem de adayın ayrı ayrı dilekçelerle İl Seçim Kuruluna müracaat ettiğini, Mucur'daki tüm sandıkların yeniden sayılması talebinde bulunduklarını vurguladı.
Mucur'da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Atılgan Yılmaz 4 bin 75 oy, MHP adayı Hasan Hüseyin Köşker ise 4 bin 21 oy aldı.
AK PARTİ YALOVA'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ
AK Parti, Yalova'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına itiraz etti.

Haberin Devamı