Gazete Vatan Logo

AK Parti'den seçim sonrası bir ilk!

AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında Türkiye’yi 2019’a taşıyacak vekil adaylarını seçmek için tam 19 saat aralıksız aday listeleri üzerinde çalışıldı. Sabah 09.30'da başlayan mesai, sabah 4.30'da tamamlanabildi.

AK Parti 7 Haziran için aday belirleme çalışmalarında son viraja girdi. Türkiye'yi 2019'a taşıyacak kadroyu belirlemeye çalışan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurmaylarıyla birlikte gece gündüz çalışıyor. Normalde seçim günleri zafer kutlamalarından dolayı ışıkların yandığı AK Parti Genel Merkezi'nde ışıklar önceki gün de seçim çalışmalarından dolayı sabaha kadar yandı. Cumartesi sabahı saat 09:30'da başlayan Başbakan Davutoğlu Başkanlığı'ndaki üst komisyon toplantısı tam 19 saat sürerek dün sabaha karşı 04.30'da sona erdi. Davutoğlu yoğun temposunu dün de devam ettirerek Genel Merkez'de seçim çalışmalarına devam etti.

114 BİN GÖRÜŞ MASAYA YATIRILDI

AK Parti, diğer seçimlerden farklı olarak yeni bir uygulamayı daha devreye sokmuştu. Mart ayı başında Türkiye'nin dört bir yanına kurulan sandıklara STK'lardan 114 bin kişinin görüşü alınmıştı. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelen oylar tek tek ve il il analiz edildi. Sonuçlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da sunuldu. Davutoğlu ve kurmay heyetinin adayları belirlerken STK'ların görüşlerini içeren bu analizi dikkate alacağı ifade ediliyor.

LİSTELERDE BÜTÜN RENKLER OLACAK

Haberin Devamı

Üst Kurul toplantılarına başlamadan önce bütün il başkanlarıyla tek tek görüşen, partinin akilleri olarak nitelendirilen ve aralarında kurucuların da yer aldığı isimlerle istişarelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, listelerde Türkiye'nin bütün renklerine yer vermeyi planlıyor. Başbakan Davutoğlu'nun, özellikle muhalefetin etkili olduğu yerler konusunda bazı özel isimlerle bizzat görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

AK Parti'de son söz üst komisyonun Genel seçimde halkın önüne çıkacak adaylar için AK Parti Genel Merkezi yoğun bir çalışma temposu içindeydi. Uzun süren aday mülakatları ve başvuruların incelenmesinden sonra, son sözü Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığını yaptığı üst komisyon söyleyecek. Bu amaçla yapılan yoğun toplantılardan en uzunu geçtiğimiz gün gerçekleşti. Sadece seçim zaferleri sonrası kutlamalar için yanan ışıklar sabaha kadar yandı.

(Yenişafak)

Haberin Devamı