Gazete Vatan Logo

AK Parti'den referandum hamlesi! Hatipler anlatacak

AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğini, her ilden belirleyeceğimiz üç hatiple anlatacacağız. Bu kişileri önümüzdeki hafta eğitime alacağız." dedi.

AK Parti'den referandum hamlesi! Hatipler anlatacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğini, her ilden belirledikleri üç hatip ile anlatacaklarını belirterek, bu kişileri önümüzdeki hafta eğitime alacaklarını bildirdi. Hotar: "Biliyoruz ki ne kadar çok kişiye doğru bilgilerle ulaşıp anlatabilirsek o kadar çok geri dönüş alabileceğiz. Araştırmaların bize gösterdiği en önemli hususlardan bir tanesi şu, 'Hayır' diyenlerin ya da kararsız kalanların çok önemli bir kısmı konuyu ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Bunu da gidereceğiz"

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandum sürecine yönelik, tüm iller için icraat kitapları hazırladıklarını belirterek, bu çalışmanın bitmek üzere olduğunu bildirdi.

AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne illerdeki yatırımların en önemlilerini seçerek, kitapçıkta topladıklarını anlatan Hotar, bu çalışmanın içinden de broşürler hazırladıklarını aktardı.

Bu hafta sonu tüm illerde genişletilmiş il danışma toplantıları gerçekleştireceklerini vurgulayan Hotar, AK Parti'nin "Durmak yok yola devam" sloganına uygun bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Haberin Devamı

Referandum sürecine yönelik yaptıkları kamuoyu araştırmalarına göre, "Hayır" diyen ya da kararsız kalan vatandaşların, konuyu yanlış bildikleri ya da hiç bilmedikleri için bu eğilim içinde olduklarına işaret eden Hotar, "Bu bizim için güzel hem de sorumluluğumuzu artıran bir nokta. Çünkü biliyoruz ki biz ne kadar çok kişiye doğru bilgilerle ulaşıp anlatabilirsek o kadar çok geri dönüş alabileceğiz. Dolayısıyla araştırmaların bize gösterdiği en önemli hususlardan bir tanesi o. 'Hayır' diyenlerin ya da kararsız kalanların çok önemli bir kısmı konuyu ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Bunu da gidereceğiz inşallah." diye konuştu.

Ar-Ge Başkanlığınca 6 Şubat'ta düzenlenen çalıştayda muhalefetin iddiaları arasında yer alan "Meclisin feshi" ve "18 yaşın toplumda karşılık bulmaması yönündeki algı" konusunun ön plana çıktığını aktaran Hotar, şunları söyledi:

"Bir anne baba 'Çocuğum 18 yaşında milletvekili olabilecek' diyecek. 18 yaşındaki genç de 'Ben milletvekili olabileceğim' diye düşünecek. Dolayısıyla bunun toplumda karşılık bulmadığına hem inanmıyorum hem de böyle bir şey varsa bunun doğru olarak anlatılması gerekir."

Haberin Devamı

Hatip ve hatibelere "anayasa değişikliği" eğitimi

AK Parti teşkilatından tüm illerden üçer kişi talep ettiklerini anlatan Hotar, bu kişilerin anayasa değişikliğini anlatacak "hatip ve hatibeler" olacağını, önümüzdeki hafta hatip ve hatibelere bu anlamda bir eğitim vereceklerini, daha sonra bu kişilerin de illerinde konuşmacıları eğiteceklerini bildirdi.

Vatandaşlardan gelen "Ben başkanlık sistemini destekleyeceğim ama bunun tersini savunan birisini dinledim, vazgeçeceğim neredeyse" şeklinde eleştiriler bulunduğunu aktaran Hotar, bu eleştirilerin altındaki mesajın "Çıkın bunun doğrusunu anlatın" olduğunu vurguladı.

Medyada ve teşkilatlarda konuyu anlatacak kişilerin doğru bilgileri söylem birliği içinde vermelerini hedeflediklerine işaret eden Hotar, doğru bilgilerin yer aldığı çok sayıda döküman hazırladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

"Ülkenin önüne çıkmış en önemli demokrasi fırsatı"

Diğer seçimler ve referandum süreçlerinden farklı olarak nelerin yapılacağını da anlatan Hotar, "MHP'li kardeşlerimizle ortak çalışmalar yapmayabiliriz ama en azından birbiriyle doğru orantılı olacaktır. Bu bir farklılık. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek başına veya sayın Başbakanımızla, Başbakanımızın tek başına veya bizlerle yapacağı mitingler, çalışmalar, ziyaretler olacaktır. Bunun farklı planlamaları yapılıyor, netleşmedi ama bu bir farklılık olacaktır." dedi.

Yapılacak referandumu "Ülkenin önüne çıkmış en önemli demokrasi fırsatı." diye nitelendiren Hotar, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliği paketine yönelik çalışmalar da her biri tarihte iz bırakacak derecede önemli çalışmalardır." değerlendirmesinde bulundu.