Gazete Vatan Logo

AK Parti'den o ilde revizyon sinyali!

AK Parti İzmir’de altı ilçe belediyesini kazansa da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bu sonuç başarı değil" diyerek, il yönetiminde revizyon sinyali verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yerine teşkilat dışından, İzmir profiline uygun, işinde başarılı bir isim arayışına girildiği önesürüldü.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın "Bu sonuç başarı değil" diyerek düzenlediği basın toplantısında gözler sağında oturan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a çevrildi. Yıldırım’ın seçim sürecinde de hep mesafeli durduğu Akay’ın görevden alınacağı öne sürüldü. Siyasi desteğini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan alan Akay’ın Yıldırım’a rağmen koltuğunu koruyabilme olasılığının, yeni kabine revizyonundaki pozisyonlara da bağlı olduğu bildirildi. Parti içindeki bir başka görüş ise cumhurbaşkanlığı seçiminin yakın olması nedeniyle İl Başkanı değişiminin doğru olmayacağı ve Ömer Cihat Akay’ın görevde kalacağı yönünde.

KAYA SERT ÇIKTI, BAŞKANLIK İHTİMALİ AZALDI

Akay’ın görevden alınması durumunda aylardır görev bekleyen teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, seçim gecesi İl Seçim Kurulu’nda çıkardığı gerginlik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı tartışma nedeniyle parti büyükleri tarafından sert bir dille uyarılarak atanma ihtimalini azalttığı belirtildi. AK Parti’nin CHP’ye kıyasla sandıklarda iyi organize olamaması da Kaya’nın hanesine "başarısızlık’ olarak yazıldı.

AK Parti’nin İzmir’de kemikleşen yüzde 35 oyunu artırarak sonuç alabilmesi için teşkilat içinden değil ama partiye sempatisi olan iş dünyasında başarılı İzmir profiline uygun bir isim arayışına girdiği de ileri sürüldü.

Haberin Devamı