Gazete Vatan Logo

AK Parti’den Meral Akşener yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: “Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz”

AK Parti’den Meral Akşener yorumu

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meral Akşener liderliğinde kurulacak ‘Merkez Demokrat Parti’ ile ilgili görüşlerini açıkladı. Türkiye’de sağdan sola, doğudan batıya, her alanda ve renkte 80 dolayında parti olduğunu hatırlatan Yazcı şunları söyledi:

‘Boşluk bırakmamışız’

“İnsan merkezliyiz, muhafazakar demokrat teşkilatlarımızla yerli ve milli bir partiyiz. Biz, hiçbir boşluk bırakmamışız. Sözünü ettiğiniz kişi (Akşener) ve arkadaşları nasıl konuşlanacak, kalkabilecek mi? Nerede uçacak, nereye inecek bilmiyorum. Gelsin girsin de o zaman konuşuruz. Ben o alanda bir boşluk görmüyorum. Siz kendinize ne derseniz deyin, ‘merkez’ falan demekle bu işler olmaz. Bu işi millet takdir eder. Siyaset tarzımız, siyasette konuşlandığımız alan ve yer

itibarıyla bir boşluk olduğu kanısında değilim. Şayet dediğiniz kişi de (Akşener) kanatlanır kalkarsa nereye konacaklarını hep birlikte göreceğiz. O zaman konuşuruz.”

“Akşener’in liderliğinde kurulacak partinin 2019’daki seçimlerde oyları böleceği, AK Parti’nin en az bir seçimi kaybedeceği”ne ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Yazıcı, “Bu iddiaların gerçekle bağdaşır tarafını görmüyorum. ‘Ben şimdi geleceğim, topladım, parti kuracağım...’ Görelim bakalım gelecek mi, gelebilecek mi? Bulunduğu yerden kanatlanabilecek mi? Kalkacak mı? Kalkarsa ne kadar uçacak, nereye duracak, nereye konuşlanacak? Onları bir görelim” diye konuştu.

Haberin Devamı