Gazete Vatan Logo

AK Parti'den HDP'ye davet yok

AK Parti'den HDP'ye davet yok

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AK Parti kongresine ilişkin "Bizim bilgimiz dahilinde ne gruba ne parti yönetimimize gelmiş bir davet şu anda yok" dedi.

Bilgen, İsmail Beşikçi başkanlığındaki Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi üyeleri ile İmam Canpolat başkanlığındaki Barış Meclisi heyetini parti genel merkezinde ayrı ayrı kabul etti.

Kabullerin ardından gazetecilere açıklama yapan Bilgen, Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin "Cizre'de sivillerin ölüp ölmediği konusundaki polemik, bize sadece Başbakan'ın futbol maçına giderken asker kayıplarını öğrenip öğrenmediği ile ilgili bilgi üzerinden değerlendirmeye layık bir durumdur. 4 saatte asker kayıplarını öğrenemeyen bir Başbakan'ın da 4 günde Cizre'de sivil öldü mü ölmedi mi konusunu öğrenme yeteneğinin, yetkisinin olmadığını bütün Türkiye görüyor" iddiasında bulundu.

Bilgen, Cizre'de 10 yaşında bir çocuğun da 70 yaşında insanların da hayatını kaybettiğini öne sürerek, "Kürtler hala ne istiyor diye soranlara galiba cenazelerini gömmek istiyorlar, hiç olmazsa bunu istiyorlar. Onurlu yaşamayı, dilini, kültürünü, kimliğini hadi çok görüyorsunuz ama cenazelerini gömmek istiyorlar. Buzla ovarak kokmasını önledikleri çocuklarının cenazelerini defnetmek istiyorlar. Bu kadar asgari, bu kadar insani bir şeyi bile onlara çok görenlerin hala hamaset yapmaları ve Cizre'ye giden heyetimize de Kandil'in yolunu göstermeleri, son derece manidar" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti'nin kongre tarihinin özenle seçildiğini iddia eden Bilgen, "Kenan Evren'in ruhu içine kaçanların başka bir tercihte bulunmasını zaten beklemiyoruz, ama 5 yıl önceki referandumu bize sanki referandum onaylanırsa asrısaadette yaşayacağız, Türkiye bir cennet olacak, bir demokrasi ülkesi olacakmış gibi sunanlar, sonraki 5 yıl boyunca yaşadıklarımızın da sorumlularıdır" diye konuştu.

Bilgen, "AK Parti'nin yarınki kongresi için HDP'ye bir davet geldi mi?" sorusuna ise "Bizim bilgimiz dahilinde ne gruba ne parti yönetimimize gelmiş bir davet şu anda yok. Ama içeride yanan bir odamız var, bilgi işlem odamız var. İlk evraklar oraya geliyor. Hem davetiye gönderdi, sonra da yaktılarsa doğrusu bilmiyoruz. Onu da onlar tespit edecekler galiba" yanıtını verdi.

Haberin Devamı